
קסטת הווניל הכי טעימה (ולא תאמינו כמה פשוטה)מצאנו קסטת וניל בפחות מ-160 קלוריות, ללא צורך במכונת גלידה, שיוצאת רכה וקטיפתית ודורשת משהו כמו 10 דקות עבודה. איך היא עושה את זה? כל הסודות פה בפנים, ויש גם טריק אחד שווה במיוחד שלא הכרנו עד היוםרויטל פדרבוש|עד 160 קלוריות, הוצאת כתר| פורסם12/05/1707:16 ![]() צילום: אפרת ליכטנשטט, עד 160 קלוריות, הוצאת כתר |
בלי מכונת גלידה ובמרקם נימוח ביותר, כמו בגלידרייה משובחת. 10 דקות של עבודה, ויש לכם קופסה מפוארת עם 18 קסטות טעימות להפליא. חשוב מאוד שכל המרכיבים יהיו קרים, כי הקצפת מוצלחת דורשת תנאי קור. המצרכים (18 מנות):
אופן ההכנה:1מסדרים בתבנית שכבה אחת של ביסקוויטים מדופן לדופן, כך שיהיה נוח למרוח את הקרם בצורה אחידה. 2מקציפים את השמנת, היוגורט והחלב המרוכז עד שמתקבל קרם יציב. מוסיפים את הוודקה ומערבבים במרית. 3מורחים את הקרם על הביסקוויטים ומסדרים מעליו עוד שכבת ביסקוויטים באותו אופן. מכסים בניילון נצמד ומעבירים להקפאה. 4חותכים את הקסטות לפי סימון קווי הביסקוויטים ועוטפים כל יחידה בנייר פרגמנט (נייר סנדוויץ' או נייר אפייה). מאחסנים בקופסה במקפיא. *הכמויות מתאימות לתבנית בגודל 35X25 ס"מ (או כל תבנית שאפשר לסדר בה 18 ביסקוויטים בשכבה אחת מדופן לדופן) עד 160 קלוריות, הוצאת כתר|צילום: אפרת ליכטנשטט, עד 160 קלוריות, הוצאת כתרההגיון מאחורי המתכון: כדי שגלידה תקבל מרקם נימוח צריך להקפיא אותה תוך כדי ערבול, כפי שעושה מכונת גלידה. אם נקפיא את הגלידה ללא ערבול, ייווצרו בה גבישי קרח שמזכירים קרטיב ולא גלידת שמנת. אבל יש דרך מעניינת להכנת גלידה סופר נימוחה, שאותה למדתי מספר הגלידה המפורסם של בלוגר האוכל דיוויד לייבוביץ – The perfect Scoop. כל מי שהחזיק וודקה (או אלכוהול אחר) במקפיא יודע שהיא אף פעם לא קופאת, כשמשלבים וודקה בגלידה, היא יוצרת מרקם נימוח, אבל יש להקפיד לא להוסיף יותר מדי אלכוהול, כי אז הגלידה לא תקפא כלל. הכמות המרבית היא 3 כפות (45 מ"ל) אלכוהול לליטר גלידה. בהצלחה! מתכונים וסרטונים נוספים תמצאו בבלוג של רויטל פדרבוש, בלוגרית ומחברת ספרי בישול בבלוגמטבח קל – מתכונים פשוטים להרגשה טובה לאינסטגרם שלמטבח קל – מתכונים פשוטים להרגשה טובה תגיות:קסטה ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |