
המצרכים :לתבנית מרובעת 20X30 ס"מ:
לקרם גבינה:
לציפוי שוקולד:
לקישוט:
אופן ההכנה:1שמים את החלב בתוך כלי נוח לטבילת הביסקוויטים. טובלים את הביסקוויטים בחלב ומסדרים בשכבה אחידה בתחתית התבנית. 2קרם גבינה: מקציפים במהירות גבוהה גבינה, שמנת, אבקת סוכר, וניל ופודינג עד שמתקבל קרם אחיד ויציב. 3יוצקים כרבע מכמות הגבינה על שכבת הביסקוויטים ומשטחים לשכבה אחידה. 4מסדרים עוד ביסקוויטים טבולים בחלב מעל קרם הגבינה, מעליהם עוד רבע מכמות קרם הגבינה וכן הלאה עד שנגמרת תערובת הגבינה. מסיימים בשכבה של ביסקוויטים טבולים בחלב. 5מצננים את העוגה במקרר עד שהציפוי יהיה מוכן. 6ציפוי שוקולד: קוצצים את השוקולד ושמים בקערה. מוסיפים שמנת וממסים יחד במיקרוגל או על בן מארי עד שהשוקולד נמס והתערובת אחידה. 7יוצקים את הציפוי על העוגה. 8מצננים 5 שעות במקרר, עד התייצבות מוחלטת. 9לפני ההגשה מקשטים בשוקולד מריר או חלב – באמצעות קולפן "מגרדים" את השוקולד ליצירת מעין שבבים גדולים. מגישים קר מאוד. הערות, הארות ותוספות: *מומלץ להכין את העוגה יום מראש כדי שהביסקוויטים יתרככו כראוי. בכל מקרה חשוב להניח לה להתייצב במקרר מינימום 5 שעות לפני ההגשה. *במקום גבינה לבנה אפשר להשתמש בריקוטה או מסקרפונה באותה כמות. *אפשר לקשט גם עם שבבי אגוזים, קוקוס טחון או שוקולד לבן קצוץ דק. *אפשר להקפיא את העוגה עד שבוע כשהיא עטופה היטב. אם מגישים אותה קפואה היא מתקבלת כסוג של עוגת גלידה טעימה להפליא. לבלוג של נטלי -עוגיו.נט המתכון פורסם לראשונה במאי 2017 תגיות:עוגת ביסקוויטים ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |