אוכל
אוכל
מתכונים לסוכות

עוגת ביסקוויטים גבינה ושוקולד

מכירים את עוגת הביסקוויטים של פעם? בטח מכירים. אז קבלו את אותה עוגה נוסטלגית ואהובה בגרסה משודרגת וחגיגית לשבועות ובכלל, עם קרם גבינה עשיר וזילופי שוקולד שווים. אתם הולכים ליישר וליישר עד שהיא תיגמר

|mako אוכל| פורסם06:02
עוגת ביסקוויטים גבינה ושוקולד (צילום: נטלי לוין, עוגיו.נט)
צילום: נטלי לוין, עוגיו.נט
Rating:4.7771reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

לתבנית מרובעת 20X30 ס"מ:

  • 240 מ"ל (1 כוס) חלב
  • 2 חבילות ("שרוולים") ביסקוויטים פתי בר וניל

לקרם גבינה:

  • 500 גרם (2 מכלים) גבינה לבנה 5% שומן, קרה
  • 250 מ"ל (1 מכל) שמנת מתוקה, קרה מאוד
  • 90 גרם (שלושת רבעי כוס) אבקת סוכר
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 60 גרם (6 כפות) אינסטנט פודינג וניל

לציפוי שוקולד:

  • 200 גרם שוקולד מריר
  • 250 מ"ל (1 מכל) שמנת מתוקה

לקישוט:

  • 100 גרם שוקולד מריר או חלב

אופן ההכנה:

1שמים את החלב בתוך כלי נוח לטבילת הביסקוויטים. טובלים את הביסקוויטים בחלב ומסדרים בשכבה אחידה בתחתית התבנית.

2קרם גבינה: מקציפים במהירות גבוהה גבינה, שמנת, אבקת סוכר, וניל ופודינג עד שמתקבל קרם אחיד ויציב.

3יוצקים כרבע מכמות הגבינה על שכבת הביסקוויטים ומשטחים לשכבה אחידה.

4מסדרים עוד ביסקוויטים טבולים בחלב מעל קרם הגבינה, מעליהם עוד רבע מכמות קרם הגבינה וכן הלאה עד שנגמרת תערובת הגבינה. מסיימים בשכבה של ביסקוויטים טבולים בחלב.

5מצננים את העוגה במקרר עד שהציפוי יהיה מוכן.

6ציפוי שוקולד: קוצצים את השוקולד ושמים בקערה. מוסיפים שמנת וממסים יחד במיקרוגל או על בן מארי עד שהשוקולד נמס והתערובת אחידה.

7יוצקים את הציפוי על העוגה.

8מצננים 5 שעות במקרר, עד התייצבות מוחלטת.

9לפני ההגשה מקשטים בשוקולד מריר או חלב – באמצעות קולפן "מגרדים" את השוקולד ליצירת מעין שבבים גדולים. מגישים קר מאוד.

כל המתכונים לשבועות

כל עוגות הגבינה

הערות, הארות ותוספות:

*מומלץ להכין את העוגה יום מראש כדי שהביסקוויטים יתרככו כראוי. בכל מקרה חשוב להניח לה להתייצב במקרר מינימום 5 שעות לפני ההגשה.

*במקום גבינה לבנה אפשר להשתמש בריקוטה או מסקרפונה באותה כמות.

*אפשר לקשט גם עם שבבי אגוזים, קוקוס טחון או שוקולד לבן קצוץ דק.

*אפשר להקפיא את העוגה עד שבוע כשהיא עטופה היטב. אם מגישים אותה קפואה היא מתקבלת כסוג של עוגת גלידה טעימה להפליא.

לבלוג של נטלי -עוגיו.נט

המתכון פורסם לראשונה במאי 2017

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il