אוכל
אוכל
מתכונים לסוכות

עוגת תפוזים ושוקולד צ'יפס רכה

שני חגים מאחורינו, עוד חג (וחצי) לפנינו ואנחנו, כל מה שאנחנו רוצים זה לשבת במרפסת עם ספל קפה ועוגה ולרחם על עצמנו על הסגר. וזאת - זאת בדיוק העוגה שאנחנו רוצים לעשות את זה איתה

|mako אוכל| פורסם12:03
עוגת תפוזים ושוקולד צ'יפס רכה  (צילום: קרן אגם, mako אוכל)
צילום: קרן אגם, mako אוכל
Rating:4.7221reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

לתבנית עגולה 24 ס"מ או 2 תבניות אינגליש קייק חד"פ:

  • 4 ביצים גודל L
  • שלושת רבעי כוס (150 גרם) סוכר לבן
  • מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה להקצפה 38%
  • חצי כוס (100 גרם) שמן קנולה
  • 2 שקיות סוכר וניל או כפית תמצית וניל
  • חצי כוס (120 מ"ל) מיץ תפוזים
  • כפית קליפת תפוז מגוררת
  • 2 וחצי כוסות (350 גרם) קמח לבן
  • שקית אבקת אפייה
  • 200 גרם שוקולד מריר, קצוץ
  • 2 כפות קמח (לקימוח השוקולד)
  • אבקת סוכר, לקישוט

אופן ההכנה:

1מחממים תנור ל-170 מעלות.

2מקציפים במיקסר במהירות גבוהה ביצים שלמות וסוכר למשך 2-3 דקות, עד לקבלת תערובת תפוחה. מוסיפים שמנת מתוקה וממשיכים להקציף עוד כדקה.

>>רוצים לקבל את המתכונים הכי טובים שלנו ישירות למייל?

עוגת תפוזים ושוקולד צ'יפס של קרן אגם עוגת תפוזים ושוקולד צ'יפס של קרן אגם|צילום: קרן אגם, mako אוכל

3מנמיכים את מהירות המיקסר (אין צורך להחליף את בלון ההקצפה) ומוסיפים שמן, וניל, מיץ תפוזים וקליפת תפוז. מערבבים היטב.

4מוסיפים פנימה קמח ואבקת אפייה ומערבבים שוב לקבלת תערובת אחידה.

5מקמחים בקערה את שבבי השוקולד, כדי למנוע מהם לשקוע לתחתית העוגה.

6מעבירים את השוקולד המקומח לקערת הבלילה ומערבבים מעט.

7מעבירים את הבלילה לתבנית אפייה ואופים 40-45 דקות, או עד שקיסם המוחדר למרכז העוגה יוצא יבש.

8מצננים מעט, מקשטים באבקת סוכר ומגישים.

>> לבלוג של קרן אגם

>> לסדנאות של קרן אגם

עוגת תפוזים ושוקולד צ'יפס מלמעלהמלמעלה|צילום: קרן אגם, mako אוכל

** לגרסת פרווה אפשר להמיר את השמנת המתוקה בקרם קוקוס או שמנת צמחית לא ממותקת.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il