אוכל
אוכל
מתכונים לסוכות

אורז מוקפץ עם עוף וירקות

אחרי שנים של בדיקות, ניסויים וטעיות - סוף סוף הגענו למנוחה והנחלה עם מתכון מנצח למוקפץ. רוצים אותו צמחוני? אין בעיה - הביצים יעשו את העבודה. עוד מתכון לגזור ולשמור

|mako אוכל| פורסם07:14
אורז מוקפץ עם עוף וירקות (צילום: אמיר מנחם, mako אוכל)
צילום: אמיר מנחם, mako אוכל
Rating:4.5108reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

הקפצההיא טכניקה בבישול שמדמה טיגון בחום גבוה תוך כדי ערבוב, כך שהירקות מקבלים מכת חום אבל נותרים במרקם נגיס ובגוון רענן.

מומלץ להשתמשבווק, ולא במחבת או סיר נמוך שוליים, כדי שאפשר יהיה להקפיץ את המרכיבים בכלי שאוגר חום באופן אחיד, בתנועה מתמדת ומעל להבה מקסימלית. מומלץ להכין בכל פעם שתי מנות (תלוי בגודל הווק), כדי לא להעמיס על הווק ולשמור על מצב של הקפצה ולא בישול.

הכנות מוקדמות.הכל צריך להיות מוכן וחתוך מראש, כי המנה מתבשלת תוך דקות.

האורזחייב להיות מבושל וקר לפני שמתחילים בהקפצה. הוא מתווסף לווק לקראת הסוף. כנ"ל נודלס.

הירקותצריכים להיות חתוכים דק כדי שיוכלו להתרכך במהירות בזמן ההקפצה. בצל ירוק, כרוב ונבטים הם חובה. גזר ו/או פלפל הולכים טוב. טעים להוסיף גם אפונה או תירס אבל זה כבר לפי העדפה אישית.

ביצים. הופכות לפתיתים כמו בביצה מקושקשת ומאפשרות להפוך את המנה לאופציה צמחונית טובה ומלאה. מוסיפים אותן כבר בשלבים הראשונים וכך הן מקבלות את התיבול של המנה כולה.

השיטה: מחממים את הווק, מוסיפים את השמן ומתחילים להקפיץ את חומרי הטעם – בצל, שום, ג'ינג'ר וצ'ילי. ממשיכים בעוף, וכשהוא עשוי מוציאים. ממשיכים עם הירקות ואז מחזירים את העוף ומוסיפים את האורז.

שמןפשוט וניטרלי. לא שמן זית.

התיבול: רוטב דגים ושמן שומשום הם אבני היסוד של האורז המטוגן הסיני. אפשר להחליף את רוטב הדגים (שילדים פחות אוהבים) ברוטב סויה או טריאקי, אם אתם מחובבי הטעמים האסייתיים המתוקים.

המצרכים (4 מנות):

לעוף:

  • 350 גרם חזה עוף, חתוך לקוביות קטנות
  • 2 כפות רוטב סויה
  • 1 כף קורנפלור
  • 1 חלבון ביצה

לווק:

  • 4 כפות שמן צמחי
  • 1 שן שום, פרוסה
  • 1 כפית ג'ינג'ר קצוץ
  • פלפל אדום חריף, פרוס (אפשר להסתפק בחצי)
  • 3 בצלים ירוקים, פרוסים ומחולקים לחלק הלבן ולחלק הירוק
  • 4 כוסות אורז לבן מבושל, קר מהמקרר
  • 1 גזר, חתוך לרצועות דקיקות
  • 1 כוס כרוב חתוך לרצועות דקיקות
  • 1 כוס נבטי שעועית
  • 2 ביצים, טרופות
  • 1 כף רוטב דגים או רוטב סויה
  • כמה טיפות שמן שומשום קלוי

אופן ההכנה:

1מתחילים עם העוף: מערבבים את הסויה, הקורנפלור והחלבון, מוסיפים את חזה העוף, מערבבים ומשהים רבע שעה.

2מחממים ווק עם 2 כפות שמן. מוסיפים את השום, הג'ינג'ר, הפלפל החריף והחלק הלבן של הבצל הירוק לטיגון של דקה. מוסיפים את חזה העוף ומטגנים דקה-שתיים יחד. מוציאים לכלי, ומחממים שנית את הווק עם יתרת השמן.

3מקפיצים את האורז הקר דקה-שתיים, מחזירים את תכולת הווק שרוקנו ומוסיפים גזר, כרוב, נבטים ובצל ירוק. מערבבים ויוצרים גומה במרכז.

4מוסיפים את הביצים. כשהן מתחילות להתייצב מערבבים ומתבלים ברוטב דגים או סויה ושמן שומשום. מערבבים היטב, טועמים, מתקנים תיבול ומגישים.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il