אוכל
אוכל
מתכונים לסוכות

שניצל תירס בריא

מתכון לשניצל תירס ביתי עם תפוחי אדמה, בצל וקמח תירס. פתרון מהיר ובריא לארוחת הצהריים

שניצל תירס (צילום: אפיק גבאי, mako אוכל)
צילום: אפיק גבאי, mako אוכל
Rating:4.758reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים :

  • 400 גרם תירס מוכן לאכילה (מופשר מהקפאה או מסונן מקופסה)
  • 2 תפוחי אדמה מאודים וקלופים חתוכים לקוביות
  • 1 ביצה
  • 1 בצל בינוני-קטן קצוץ דק מאוד
  • 1/2 כוס קמח תירס (פולנטה)
  • 1/2 כוס קמח כוסמין מלא
  • 1 כפית מלח
  • מעט אגוז מוסקט

לציפוי:

  • 1/2 כוס פירורי לחם מקמח מלא או מקמח כוסמין
  • מעט מלח, פלפל ופפריקה מתוקה

אופן ההכנה:

1טוחנים במעבד מזון את התירס ותפוחי האדמה, מוסיפים את הביצה ומעבדים כמה שניות נוספות.

2מעבירים את התערובת לקערה בינונית ומוסיפים את יתר המרכיבים. מערבבים היטב.

3מרפדים תבנית אפייה בנייר אפייה משומן קלות ומחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות).

4מכינים קערה עם פירורי הלחם והתבלינים. בידיים רטובות יוצרים כדורים, טובלים, מצפים בפירורי הלחם ומניחים בתבנית (הבלילה די רכה ולא קל להתעסק איתה, אבל היא מתייצבת באפייה).

5אופים כ-15 דקות עד שמזהיב, הופכים ואופים 5 דקות נוספות.

* אם רוצים להכין לביבות תירס מהבלילה, ניתן להוסיף גביע של קוטג' (ולא לצפות בפירורי לחם) ואז ליצוק עם כף על נייר האפייה במרווחים בין לביבה ללביבה. יוצא טעים מאוד. אפשר להכין חצי ככה וחצי ככה (ואז כמובן להוסיף רק חצי גביע של קוטג').

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il