אוכל
אוכל
מתכונים לסוכות

סלט חצילים של ענת

סלט חם מעולה עם חציל, גמבה, עגבניות שום ופלפל חריף

|mako אוכל| פורסם21:36
סלט חצילים של ענת (צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל)
צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל
Rating:4.6127reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים :

  • 1 חציל גדול
  • 1 גמבה גדולה אדומה, קצוצה לקוביות קטנות
  • 1 בצל לבן, קצוץ דק
  • 5 שיני שום, קצוצות דק
  • 3 עגבניות גדולות מאוד, קלופות וחתוכות גס
  • ½ פלפל חריף, קצוץ
  • ¼ כוס מים
  • 1 כפית סוכר
  • 1 כפית מלח שטוחה (אפשר אבקת מרק)
  • 1 כפית שטוחה פלפל שחור
  • 1 כף פפריקה מתוקה
  • שמן קנולה לטיגון בלבד

אופן ההכנה:

1קולפים את החציל וחותכים לקוביות של 1-2 ס"מ. מטגנים בשמן עמוק את קוביות החצילים, ומניחים על נייר סופג לספיגת השומן העודף.

2במחבת נפרדת מחממים מעט שמן ומטגנים לפי הסדר: בצל, שום וגמבה. כשהירקות מתחילים להשחים ולהתרכך, מוסיפים את העגבניות, ולאחר מכן את הפלפל החריף.

3בעזרת ממעך תפוחי אדמה מועכים טיפה את התערובת, מכסים ומנמיכים את האש למשך 5 דקות.

4מוסיפים למחבת את המים ואת התבלינים.

5נותנים לכל המרכיבים לרתוח במשך דקה-שתיים ואז מוסיפים את קוביות החצילים לעוד 2 דקות.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il