
תבשיל במיה וקציצות אורז ממולאותזוכרים את מתכון קציצות האורז המיתולוגי של סמדי בומבה ממאסטר שף? אז הנה גרסה טעימה אפילו יותר שלו, כאילו שזה בכלל אפשרי![]() צילום: אסף אמברם, mako אוכל |
המצרכים (6 מנות):למעטפת האורז:
למילוי:
לרוטב הבמיה:
אופן ההכנה:1מבשלים את האורז במים מומלחים 15-20 דקות, וממתינים שיתקרר. 2מערבבים את כל חומרי המילוי ומניחים בצד. 3מכינים את הבמיה: מטגנים את הבצל והתבלינים קלות בשמן. מוסיפים את השום, המים, הבמיה והעגבנייה ומביאים לרתיחה. 4מערבבים את האורז הקר עם הביצה ופירורי הלחם עד לקבלת מעין בצק. 5מרטיבים את הידיים, לוקחים חופן מתערובת האורז ומשטחים על כף היד. מניחים במרכז מעט מתערובת הבשר וסוגרים לקבלת כדור. 6מניחים את הקציצות בשכבה אחת בתוך תבשיל הבמיה הרותח ומוודאים שהרוטב מגיע עד לשלושת רבעי מגובה הקציצה. אם חסרים נוזלים מוסיפים מים רותחים. 7מבשלים 30-45 דקות בלי לגעת בקציצות, עד לצמצום הרוטב. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |