אוכל
אוכל
מתכונים לסוכות

תבשיל במיה וקציצות אורז ממולאות

זוכרים את מתכון קציצות האורז המיתולוגי של סמדי בומבה ממאסטר שף? אז הנה גרסה טעימה אפילו יותר שלו, כאילו שזה בכלל אפשרי

|mako אוכל| פורסם10:38
תבשיל במיה וקציצות אורז ממולאות (צילום: אסף אמברם, mako אוכל)
צילום: אסף אמברם, mako אוכל
Rating:4.5123reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים (6 מנות):

למעטפת האורז:

  • 2 כוסות אורז
  • 4 כוסות מים
  • חצי כפית מלח
  • 1 ביצה
  • 2 כפות פירורי לחם

למילוי:

  • 300 גרם בשר טחון
  • חצי צרור פטרוזיליה, קצוץ
  • 1 בצל, קצוץ
  • 1 כפית ראס אל חנות
  • חצי כפית פלפל לבן
  • מעט מלח
  • חצי כפית שמן

לרוטב הבמיה:

  • 1 שקית במיה קפואה
  • 2 כפות שמן
  • חצי בצל, פרוס דק
  • 1 כפית פפריקה
  • חצי כפית כרכום
  • כף אבקת מרק עוף
  • חצי כפית סוכר
  • 4 שיני שום שלמות
  • 2 כוסות מים
  • 1 עגבנייה, חתוכה לקוביות גדולות

אופן ההכנה:

1מבשלים את האורז במים מומלחים 15-20 דקות, וממתינים שיתקרר.

2מערבבים את כל חומרי המילוי ומניחים בצד.

3מכינים את הבמיה: מטגנים את הבצל והתבלינים קלות בשמן. מוסיפים את השום, המים, הבמיה והעגבנייה ומביאים לרתיחה.

4מערבבים את האורז הקר עם הביצה ופירורי הלחם עד לקבלת מעין בצק.

5מרטיבים את הידיים, לוקחים חופן מתערובת האורז ומשטחים על כף היד. מניחים במרכז מעט מתערובת הבשר וסוגרים לקבלת כדור.

6מניחים את הקציצות בשכבה אחת בתוך תבשיל הבמיה הרותח ומוודאים שהרוטב מגיע עד לשלושת רבעי מגובה הקציצה. אם חסרים נוזלים מוסיפים מים רותחים.

7מבשלים 30-45 דקות בלי לגעת בקציצות, עד לצמצום הרוטב.

>> בשבוע שעבר התחרענו על הפאייה המדהימה של תום פרנץ

>> הכירו את המקום הכי, אבל הכי חם בתל אביב

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il