אוכל
אוכל
מתכונים לסוכות

קרמוגית - עוגיות וניל במילוי נוטלה

זוכרים את העוגיות ההורסות של ילדותנו, עם מילוי השוקולד הנוזלי והנהדר? אז קרין גורן פה בשביל ללמד אתכם איך מכינים כאלה בבית

|אם לסבתא היה מיקסר| פורסם20:24
קרמוגית, עוגיות וניל במילוי נוטלה של קרין גורן (צילום: דניאל לילה, mako אוכל)
צילום: דניאל לילה, mako אוכל
Rating:4.7594reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה ושלושת רבעי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים (25 מנות):

למילוי:

  • 1 כוס נוטלה

לבצק:

  • 150 גרם חמאה, רכה
  • 1 כוס סוכר (200 גרם)
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1 ביצה
  • 2 כוסות קמח (280 גרם)
  • 1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
  • 1/2 כפית מלח

אופן ההכנה:

1מכינים מטבעות נוטלה קפואים: מניחים גבעות קטנות של נוטלה על נייר אפייה ומקפיאים עד להתקשות (נעזרים ב-2 כפיות או בשקית זילוף קטנה או בשקית סנדוויץ' שגוזרים לה את השפיץ).

2אחרי הקפאה של שעה יהיו לנו מטבעות נוטלה נוקשים. אם הם מתחילים להתרכך תוך כדי מילוי העוגיות, מחזירים אותם להקפאה קצרה לפני שממשיכים. ברור שאפשר להחליף את הנוטלה בכל ממרח אחר שאוהבים: שוקולד, אגוזים, ריבת חלב, לוטוס, חלבה וכו'. העיקרון הוא להשתמש בממרח שומני (ריבות פרי, למשל, לא מתאימות כאן).

3מחממים תנור ל-180 מעלות.

4במיקסר עם וו גיטרה מעבדים חמאה, סוכר ותמצית וניל לתערובת קרמית. מוסיפים ביצה ומעבדים לאיחוד.

5מוסיפים קמח, אבקת סודה לשתייה ומלח, ומעבדים לבצק אחיד ורך.

6מגלגלים את הבצק ל-25 כדורים ומשטחים בידיים ל"פיתות". מניחים במרכז כל “פיתה” מטבע נוטלה קפוא וסוגרים לכדור ממולא. מניחים באופן מרווח על תבנית מרופדת בנייר אפייה.

7אופים 10 דקות, עד שהעוגיות משתטחות מעט ומזהיבות בשוליים (הן אמורות להישאר יחסית בהירות).

8מצננים מעט וטורפים... שומרים בקופסא סגורה בטמפרטורת החדר (להגשה, כדאי לחמם כל עוגייה 15 שניות במיקרוגל לריכוך הנוטלה שבפנים).

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

>> עוד מתכונים מהספר החדש של קרין גורן

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il