
חלות לשבתהמתכון של חנושה לחלות כל כך עושה לנו את זה, שבכלל לא בטוח שנצליח להתאפק איתן עד יום שישי. רק תראו את הבועות בבצק ותבינו על מה אנחנו מדברים![]() צילום: חנושה (בת חן שמעיה), mako אוכל |
המצרכים :ל-3 חלות גדולות או 6 בינוניות:
לציפוי:
אופן ההכנה:1מערבבים בקערת המיקסר קמח, שמרים וסוכר. 2מוסיפים את הנוזלים בהדרגה (מים ולאחר מכן ושמן) ולשים 8 דקות רצופות.
3מוסיפים מלח ולשים עוד 2 דקות לפחות. 4מוציאים את הבצק למשטח משומן ולשים בידיים משומנות עוד דקה. מתפיחים את הבצק עד הכפלת נפח.5מחממים תנור ל-200 מעלות טורבו. 6מחלקים את הבצק ליחידות: ל-3 חלות גדולות של 4 רצועות כל אחת מחלקים ל-12 כדורים של 150 גרם; ל-6 חלות בינוניות של 3 רצועות - ל-18 כדורים של 100 גרם. 7קולעים חלות ומניחים לתפיחה שנייה של 20-30 דקות. 8מברישים את החלות בביצה טרופה, מפזרים שומשום ואופים עד השחמה. ** במקום ביצה טרופה אפשר לפזר על החלות מעט קמח. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |