
תפוחי אדמה א-לה נירה רוסותפוחי אדמה ממכרים שרותי רוסו מכינה כמו אמא שלה, נירה רוסו: שיטה גאונית להכנת צ'יפס אפוי שתמיד תמיד נגמר בשיא המהירותרותי רוסו|המטבח של רותי רוסו - ספר המתכונים שכל בית צריך, הוצאת גורדון ספרים| פורסם22/07/2107:09 ![]() צילום: זוהר רון, המטבח של רותי רוסו - ספר המתכונים שכל בית צריך, הוצאת גורדון ספרים |
הרבה מתכונים לקחתי או שאבתי מאמא שלי, שהעבירה לי לא רק המון ידע אלא גם תשוקה וסקרנות אינסופית לתחום הזה. אבל ברור לגמרי שהמתכון הזה הוא הנכס הגדול ביותר. הדרך הגאונית הזו להכנת תפוחי אדמה היא למעשה שיטה אמריקנית להכנת צ’יפס אפוי מטריזי תפוחי אדמה שאמא שלי אימצה, שכללה ושדרגה לכדי שלמות. בכל מקום שעבדתי בו הכנסתי את תפוחי האדמה האלו לתפריט, ותמיד בסוף החודש עמד קניין ולא הבין לאן הולכות כמויות כאלו של תפוחי אדמה, כי הצוות היה מחסל חצי מהתפודים עוד לפני סרוויס צהריים. טעים, פריך וממכר. המצרכים :
אופן ההכנה:1מחממים תנור לחום גבוה מאוד (250 מעלות). שוטפים היטב את תפוחי האדמה ומכניסים אותם שלמים בקליפתם לתנור לשעה שלמה. 2בינתיים שמים בקערה את השמן עם התבלינים ונותנים לשמן לספוג טעמים. 3אחרי שעה מוציאים את תפוחי האדמה מהתנור, נותנים להם להתקרר מעט כדי שאפשר יהיה לגעת בהם, ואז חוצים אותם לשניים, חותכים כל חצי לשלושה טריזים ומסדרים שוב בתבנית מרופדת בנייר אפייה. עוברים עם מזלג ומחוררים את הבשר הלוהט של תפוח האדמה. 4בעזרת מברשת מורחים את תפוחי האדמה בהרבה מן השמן המתובל. נסו לאסוף על המברשת קצת מהמלח והסוכר שבוודאי שקעו לקרקעית. 5מחזירים את התבנית לתנור ואופים בחום בינוני גבוה (200 מעלות) כ-35 דקות או עד שתפוחי האדמה שחומים-זהובים ופריכים (הזמן משתנה בהתאם לעוצמה וללחות שבתנור, שימו לב בפעם הראשונה שאתם מכינים). _OBJ"המטבח של רותי רוסו: ספר המתכונים שכל בית צריך", הוצאת גורדון ספרים, 139 ש"ח תגיות:תפוחי אדמה ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |