אוכל
אוכל

בורקס פרעצל

מכינים אותם ממש כמו שמכינים כל בורקס, רק עם בצק של פרעצל, כזה שמתבשל קצרצרות במים לפני הכניסה לתנור. נו מה חשבתם, שלא נדאג לכם לפתיח מושלם לקראת שבועות? יותר מפנק מזה נשתגע

|mako אוכל| פורסם08:00
בורקס פרעצל - הצעת הגשה (צילום: אמיר מנחם)
צילום: אמיר מנחם
Rating:4.854reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעתיים וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

לבצק:

  • 500 גרם קמח
  • כף שטוחה שמרים יבשים
  • 250 מ"ל מים
  • 1 כף סוכר
  • 1 כפית מלח

למלית:

  • 200 גרם גבינה לבנה קשה ומלוחה כמו בולגרית או פטה
  • חצי מכל ריקוטה
  • חצי כוס מוצרלה או פרמזן מגוררות

לישול:

  • 4 ליטר מים
  • 4 כפות אבקת סודה לשתייה

לקישוט:

  • ביצה טרופה
  • מעט שומשום

אופן ההכנה:

>> מתכונים לשבועות

1מכינים את הבצק: שמים בקערת מיקסר עם וו לישה קמח, שמרים, מים וסוכר ולשים יחד במהירות בינונית כעשר דקות עד שהבצק מבריק וגמיש. את המלח מוסיפים רק לקראת סוף הלישה. מתפיחים את הבצק בקערה משומנת ומכוסה כשעה וחצי, עד שהבצק מכפיל את נפחו.

2למילוי: מערבבים יחד את כל מרכיבי המלית.

3אחרי שהבצק תפח מרדדים אותו על משטח מקומח למלבן גדול. חותכים את המלבן לרצועות ברוחב 3-4 ס"מ וכל רצועה חותכים לריבועים. במרכז כל ריבוע מניחים כף ממלית הגבינות ומקפלים לצורת משולש. סוגרים היטב את הפינות.

4מרתיחים בסיר גדול מים ואבקת סודה לשתייה ובינתיים מחממים תנור ל-180 מעלות.

>> לעמוד האינסטגרם של רותם ליברזון

>> לבלוג של רותם ליברזון

5מכניסים את הבורקס בזוגות למים למשך 1-2 דקות ומוציאים לתבנית מרופדת בנייר אפייה. מברישים בביצה ומפזרים שומשום, ומכניסים מיד לתנור ל-20 דקות עד שהבורקס מזהיב ומוכן.

6מגישים מיד לצד ביצים קשות בצל וחריף.

בורקס פרעצל בורקס פרעצל|צילום: אמיר מנחם

בתיאבון!

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il