
מאפה אספרגוס ופרמזןמעדן מבצק עלים, אספרגוס וגבינת פרמזן, מוגשים עם ביצה עלומהמיכל אנסקי|מאסטר שף| פורסם02/05/1313:33 ![]() צילום: עדי עובדיה, מאסטר שף |
המצרכים :למאפה:
לביצה העלומה:
אופן ההכנה:1חולטים את האספרגוס 2-3 דקות בקערה עם מים רותחים. מסננים ומעבירים לקערת מי קרח, לעצירת הבישול. מסננים שוב ומייבשים. 2מקלפים את האספרגוס לאורכו ומסירים את החלק הלבן, העצי. 3"מקלפים" את גוש הפרמזן לפרוסות בעובי 1/2 מ"מ בעזרת קולפן. 4מחממים את התנור לחום גבוה (200 מעלות). מרפדים תבנית בנייר אפייה ופורשים את הבצק. מברישים את הבצק בחלמון. 5מסדרים את האספרגוס במרכז הבצק – שומרים על שוליים של לפחות שני ס"מ מכל צד. מטפטפים על האספרגוס מעט שמן זית. 6אופים כ-10 דקות, או עד ששולי הבצק מתחילים להשחים ולהתנפח. 7מוציאים מהתנור ומניחים על האספרגוס את פרוסות הגבינה. 8מחזירים לתנור ל-8 דקות נוספות, עד שהבצק שחום ותפוח והגבינה נמסה. הביצה העלומה: 1מרתיחים מים בסיר קטן ומוסיפים חומץ בן יין לבן. 2יוצרים בסיר מערבולת על ידי בחישה בכף, שוברים את הביצה ומחליקים לתוך המערבולת. 3מבשלים כ-30 שניות ומוציאים בעדינות, בעזרת כף מחוררת. 4הרכבת המנה: מניחים את המאפה בעדינות במרכז צלחת הגשה. ממקמים במרכז את הביצה העלומה וזורים מעט מלח ופלפל שחור. מתכוני התכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים. הכנתם? ספרו לנו איך יצא! ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |