אוכל
אוכל

מאפה אספרגוס ופרמזן

מעדן מבצק עלים, אספרגוס וגבינת פרמזן, מוגשים עם ביצה עלומה

|מאסטר שף| פורסם13:33
מאפה אספרגוס ופרמזן (צילום: עדי עובדיה, מאסטר שף)
צילום: עדי עובדיה, מאסטר שף
Rating:55reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

למאפה:

  • חבילת בצק עלים מאיכות טובה
  • צרור אספרגוס ירוק או לבן, לא דקים
  • גוש גבינת פרמזן (כ-200 גרם)
  • חלמון טרוף
  • מעט שמן זית

לביצה העלומה:

  • 1 ביצה
  • 2 כפות חומץ בן יין לבן
  • מלח
  • פלפל

אופן ההכנה:

1חולטים את האספרגוס 2-3 דקות בקערה עם מים רותחים. מסננים ומעבירים לקערת מי קרח, לעצירת הבישול. מסננים שוב ומייבשים.

2מקלפים את האספרגוס לאורכו ומסירים את החלק הלבן, העצי.

3"מקלפים" את גוש הפרמזן לפרוסות בעובי 1/2 מ"מ בעזרת קולפן.

4מחממים את התנור לחום גבוה (200 מעלות). מרפדים תבנית בנייר אפייה ופורשים את הבצק. מברישים את הבצק בחלמון.

5מסדרים את האספרגוס במרכז הבצק – שומרים על שוליים של לפחות שני ס"מ מכל צד. מטפטפים על האספרגוס מעט שמן זית.

6אופים כ-10 דקות, או עד ששולי הבצק מתחילים להשחים ולהתנפח.

7מוציאים מהתנור ומניחים על האספרגוס את פרוסות הגבינה.

8מחזירים לתנור ל-8 דקות נוספות, עד שהבצק שחום ותפוח והגבינה נמסה.

הביצה העלומה:

1מרתיחים מים בסיר קטן ומוסיפים חומץ בן יין לבן.

2יוצרים בסיר מערבולת על ידי בחישה בכף, שוברים את הביצה ומחליקים לתוך המערבולת.

3מבשלים כ-30 שניות ומוציאים בעדינות, בעזרת כף מחוררת.

4הרכבת המנה: מניחים את המאפה בעדינות במרכז צלחת הגשה. ממקמים במרכז את הביצה העלומה וזורים מעט מלח ופלפל שחור.

מתכוני התכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

>> לכל המתכונים לשבועות

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il