
פיצה ביתית מעולה, בלי התפחה ארוכה ובלי טאבוןאנחנו יודעים, בצק שמתפיחים 72 שעות מייצר פיצה נהדרת, ומי שיש לו טאבון בכלל הרוויח. אבל היום אנחנו כאן בשביל אלה שאין להם לא 72 שעות ולא טאבון - ועדיין חמים על פיצה ביתית נהדרת![]() צילום: חנושה (בת חן שמעיה), mako אוכל |
המצרכים :
אופן ההכנה:1הבצק: מערבבים במיקסר עם וו לישה קמח, שמרים, סוכר ושמן זית. מתחילים להוסיף את המים בהדרגה, תוך כדי לישה. 2לשים את הבצק בסך הכל כ-12 דקות, עד שהוא גמיש, אחיד ולא דביק (אם צריך, מוסיפים מעט קמח או מים בהדרגה). מוסיפים את המלח ולשים עוד 2 דקות. 3מעבירים את הבצק לקערה משומנת, מכסים ומתפיחים שעה עד שעה וחצי, עד להכפלת הנפח. 4מחלקים את הבצק לכדורים שווים לפי גודל הפיצות שרוצים להכין (אני הכנתי פיצות אישיות מכדורים במשקל 150 גרם). מכסים את הכדורים במגבת ומניחים ל-15-20 דקות. בינתיים מחממים תנור לחום הגבוה ביותר (250 מעלות או יותר). 5מקמחים משטח עבודה בקמח סמולינה ופותחים כדור ראשון של בצק (ראו בסרטון). מורחים רוטב, מפזרים גבינה ותוספות ואופים 8-12 דקות, תלוי בתנור. חוזרים על הפעולות עם שאר כדורי הבצק. ** שימו לב שכמות המים משתנה בהתאם לסוג הקמח שמשתמשים בו. אני הכנתי את הבצק מקמח פיצה ונדרשתי ל-670 מ"ל מים. ** המלצה לרוטב פיצה מבושל ועשיר (ל-4-5 פיצות): מחממים 2 כפות שמן זית במחבת רחבה או סיר שטוח. מוסיפים 2 שיני שום כתושות ומטגנים חצי דקה (זהירות לא לשרוף). מוסיפים קופסה גדולה של עגבניות מרוסקות (800 גרם), כף רסק עגבניות (לא חובה), כפית סוכר, כפית מלח, חצי כפית אורגנו יבש וחצי כפית בזיליקום יבש (או 3-4 עלים טריים), קמצוץ פלפל שחור ואם רוצים גם מעט צ'ילי גרוס. מביאים לרתיחה, מנמיכים להבה ומבשלים 25-30 דקות על אש נמוכה תוך ערבוב מדי פעם, עד שהרוטב מסמיך. אפשר להכין כמות ולהקפיא. פיצה ביתית של חנושה|צילום: חנושה (בת חן שמעיה), mako אוכל פיצה ביתית. לא צריך טאבון|צילום: חנושה (בת חן שמעיה), mako אוכלבתיאבון! תגיות:פיצה ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |