אוכל
אוכל

פיצה ביתית מעולה, בלי התפחה ארוכה ובלי טאבון

אנחנו יודעים, בצק שמתפיחים 72 שעות מייצר פיצה נהדרת, ומי שיש לו טאבון בכלל הרוויח. אבל היום אנחנו כאן בשביל אלה שאין להם לא 72 שעות ולא טאבון - ועדיין חמים על פיצה ביתית נהדרת

|mako אוכל| פורסם12:24
פיצה ביתית מעולה, בלי התפחה ארוכה ובלי טאבון (צילום: חנושה (בת חן שמעיה), mako אוכל)
צילום: חנושה (בת חן שמעיה), mako אוכל
Rating:3.923reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיבינוני
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

  • 1 קילו קמח (רצוי קמח לפיצה או קמח לחם – 11% חלבון ומעלה)
  • 2 כפיות שמרים יבשים (או 50 גרם שמרים טריים)
  • 2 כפיות סוכר
  • 2 כפות שמן זית
  • 650-700 מ"ל מים פושרים (מתחילים עם 650 ומוסיפים לפי הצורך)
  • 2 כפיות מלח
  • רוטב פיצה (ראו הצעה בסוף המתכון)
  • מוצרלה מגוררת
  • תוספות שאוהבים

אופן ההכנה:

1הבצק: מערבבים במיקסר עם וו לישה קמח, שמרים, סוכר ושמן זית. מתחילים להוסיף את המים בהדרגה, תוך כדי לישה.

2לשים את הבצק בסך הכל כ-12 דקות, עד שהוא גמיש, אחיד ולא דביק (אם צריך, מוסיפים מעט קמח או מים בהדרגה). מוסיפים את המלח ולשים עוד 2 דקות.

3מעבירים את הבצק לקערה משומנת, מכסים ומתפיחים שעה עד שעה וחצי, עד להכפלת הנפח.

4מחלקים את הבצק לכדורים שווים לפי גודל הפיצות שרוצים להכין (אני הכנתי פיצות אישיות מכדורים במשקל 150 גרם). מכסים את הכדורים במגבת ומניחים ל-15-20 דקות. בינתיים מחממים תנור לחום הגבוה ביותר (250 מעלות או יותר).

5מקמחים משטח עבודה בקמח סמולינה ופותחים כדור ראשון של בצק (ראו בסרטון). מורחים רוטב, מפזרים גבינה ותוספות ואופים 8-12 דקות, תלוי בתנור. חוזרים על הפעולות עם שאר כדורי הבצק.

לעוד מתכונים מטריפים של חנושה

** שימו לב שכמות המים משתנה בהתאם לסוג הקמח שמשתמשים בו. אני הכנתי את הבצק מקמח פיצה ונדרשתי ל-670 מ"ל מים.

** המלצה לרוטב פיצה מבושל ועשיר (ל-4-5 פיצות): מחממים 2 כפות שמן זית במחבת רחבה או סיר שטוח. מוסיפים 2 שיני שום כתושות ומטגנים חצי דקה (זהירות לא לשרוף). מוסיפים קופסה גדולה של עגבניות מרוסקות (800 גרם), כף רסק עגבניות (לא חובה), כפית סוכר, כפית מלח, חצי כפית אורגנו יבש וחצי כפית בזיליקום יבש (או 3-4 עלים טריים), קמצוץ פלפל שחור ואם רוצים גם מעט צ'ילי גרוס. מביאים לרתיחה, מנמיכים להבה ומבשלים 25-30 דקות על אש נמוכה תוך ערבוב מדי פעם, עד שהרוטב מסמיך. אפשר להכין כמות ולהקפיא.

פיצה ביתית של חנושהפיצה ביתית של חנושה|צילום: חנושה (בת חן שמעיה), mako אוכלפיצה ביתית. לא צריך טאבוןפיצה ביתית. לא צריך טאבון|צילום: חנושה (בת חן שמעיה), mako אוכל

בתיאבון!

תגיות:פיצה
...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il