
עוגת גבינה וקוקוסתודו שכזו מהממת עוד לא ראיתם. חן שוקרון מסדרת לכם שולחן חג אקסטרה-חגיגי, עם עוגת גבינה וקוקוס לבנה וצחה שאין דברים כאלה![]() צילום: חן שוקרון, יחסי ציבור |
המצרכים :לבסיס (תבנית בקוטר 24 ס"מ):
למלית הגבינה:
לציפוי:
לעיטור (לא חובה):
אופן ההכנה:1מכינים את הבסיס: מרפדים תבנית עגולה בנייר אפייה – דפנות ושוליים. 2במעבד מזון טוחנים דק יחד את הביסקוויטים והקוקוס. מוסיפים את החמאה המומסת ומערבבים היטב. מהדקים את התערובת בשכבה דקה ואחידה לדפנות ולבסיס התבנית. מעבירים למקפיא לכ-20 דקות. בינתיים מחממים את התנור ל-160 מעלות. אופים היישר מהמקפיא כ-10 דקות. מוציאים ומצננים. משאירים את התנור עובד על אותה הטמפרטורה. 3מכינים את מלית הגבינה: בקערת המיקסר עם וו גיטרה מערבלים היטב את הגבינות. מוסיפים את הביצים, בכל פעם ביצה אחת בלבד, עד להטמעה. 4מוסיפים את הסוכר ומערבלים היטב. במידת הצורך מעבירים מרית בתחתית הקערה על מנת לוודא שהתערובת אחידה. 5יוצקים את מי הקוקוס ומוסיפים את תמצית הקוקוס ומערבלים היטב עד לקבלת תערובת אחידה. יוצקים בעדינות את התערובת על גבי הקלתית האפויה. 6מניחים תבנית פיירקס קטנה בתחתית התנור ויוצקים לתוכה מים רותחים כדי ליצור סביבה עשירה בלחות. מעבירים את תבנית האפייה לתנור ואופים כשעה ועשרים דקות (80 דקות) עד שפני העוגה מזהיבים קלות. מוציאים מהתנור ומצננים לטמפרטורת החדר. מעבירים לקירור למשך לילה אחד לפחות. 7ציפוי ועיטור: למחרת מקציפים את השמנת המתוקה יחד עם אבקת הסוכר ותמצית הקוקוס לקצפת יציבה. מצפים את פני העוגה בשכבה דקה. מעבירים את יתרת הקצפת לשק זילוף עם פיית כוכב רחבה ומזלפים סלסולי פרחים. לחלופין – מעטרים בשבבי קוקוס מקורמל. המתכון מתוךחוברת המתכונים של חן שוקרון רוצים פרוסה?|צילום: חן שוקרון, יחסי ציבור![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |