אוכל
אוכל

קאפקייקס וניל במילוי ריבה, קצפת ודובדבנים

אחת הסיבות ששבועות הוא החג האהוב עלינו היא עונת הדובדבנים שמגיעה לשיאה. למרות שאם תשאלו אותנו, שיא העונה הגיע עם המתכון החמוד הזה לקאפקייקס כל כך יפים שכואב הלב לאכול אותם

|mako אוכל| פורסם07:53
Rating:4.855reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעד שעה
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיבינוני
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים (12 מנות):

לקאפקייקס:

  • 100 גרם חמאה רכה מאוד
  • 150 גרם (שלושת רבעי כוס) סוכר לבן
  • קורט מלח
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 2 ביצים L
  • 200 מ"ל שמנת חמוצה
  • 210 גרם (כוס וחצי) קמח
  • 6 גרם (כפית וחצי) אבקת אפייה
  • 50 גרם שקדים טחונים

למילוי:

  • חצי צנצנת ריבת דובדבנים

לקצפת:

  • 250 מ"ל (1 מכל) שמנת מתוקה
  • 1 כף אבקת סוכר
  • 1 כפית גדושה אינסטנט פודינג וניל
  • 1 כפית תמצית וניל

לקישוט:

  • דובדבנים טריים

אופן ההכנה:

1מחממים תנור ל-175 מעלות ומרפדים תבנית שקעים בעטרות נייר.

2בקערת מיקסר עם וו גיטרה מערבלים יחד את החמאה, הסוכר, המלח והווניל עד שמתקבלת תערובת קרמית, אוורירית וקציפתית.

3מוסיפים את הביצים אחת אחרי השנייה, תוך ערבול בין הוספה להוספה. חשוב לנקות את דופנות המיקסר מהתערובת בעזרת לקקן לפני הוספת הביצה השנייה כדי שהתערובת תהיה אחידה.

4מוסיפים את השמנת החמוצה, ומערבלים במהירות בינונית עד שהיא נטמעת בתערובת.

5מנפים פנימה קמח ואבקת אפייה, מוסיפים שקדים טחונים ומערבלים רק עד שהבלילה אחידה.

6ממלאים את שקעי התבנית בתערובת העוגה, ואופים במשך כ-20 דקות או עד שהעוגות יציבות, זהובות וקיסם הננעץ במרכזן יוצא עם מעט פירורים לחים.

7מצננים את העוגות לחלוטין לפני המילוי והקישוט.

8ממלאים את הקאפקייקס: בעזרת כף פריזיאן יוצרים חור קטן במרכז כל קאפקייק, וממלאים בנדיבות בריבה.

9מכינים את הקצפת: בקערת מיקסר מקציפים שמנת מתוקה, אבקת סוכר, אינסטנט פודינג ותמצית וניל עד שמתקבלת קצפת יציבה מאוד.

10מעבירים את הקצפת לשק זילוף עם צנתר משונן ומזלפים תלוליות על גבי הקאפקייקס.

11מקשטים בדובדבנים ומגישים.

בקרו בבלוג של נטלי -עוגיו.נט

>> בשבוע שעבר הכנו חטיפי ריסז קאפס ביתיים

>> עוד המון עוגות, מאפים ומתכונים מחכים לכם אצלנו בבייקרי

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il