אוכל
אוכל

עוגת גבינה ושוקולד ללא אפייה

עוגה מדהימה עם בסיס פריך, מילוי גבינה, שמנת ושוקולד וציפוי גאנאש שוקולד עשיר. וכל זה מבלי להדליק את התנור

|מאסטר שף| פורסם13:15
עוגת גבינה ושוקולד ללא אפייה (צילום: עדי עובדיה, מאסטר שף)
צילום: עדי עובדיה, מאסטר שף
Rating:4.5109reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהיותר משלוש שעות
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

לבסיס:

  • 250 גרם עוגיות שוקולד
  • 100 גרם חמאה
  • קומץ מלח

לעוגה:

  • 300 גרם שוקולד מריר 70% קקאו
  • 250 מ"ל שמנת מתוקה
  • 4 כפות קקאו
  • 400 גרם גבינת שמנת
  • 220 גרם סוכר (כוס ושתי כפות)
  • פטל (טרי או קפוא), סחוט או מסונן היטב מנוזלים (לא חובה)

לקרם גאנאש:

  • 250 מ"ל שמנת מתוקה
  • 200 גרם שוקולד חלב

אופן ההכנה:

הבסיס:

1מפוררים את העוגיות במעבד מזון.

2ממסים את החמאה בסיר ומוסיפים לפירורי עוגיות. ממליחים ומערבבים היטב.

3מרפדים תבנית קפיץ בקוטר 24 ס"מ בנייר אפייה, ובעזרת כוס או כף משטחים את תערובת העוגיות לתחתית.

4מצננים 30 דקות במקרר.

העוגה:

1ממיסים את השוקולד בסיר בן מארי (סיר עם מים רותחים, ובתוכו סיר קטן יותר עם השוקולד) ומצננים לטמפרטורת החדר.

2מקציפים את השמנת המתוקה לקצפת יציבה.

3מערבבים את הקצפת עם השוקולד המומס והקקאו.

4בקערה נפרדת מערבבים את גבינת השמנת עם הסוכר.

5מוסיפים את תערובת השמנת והסוכר אל תערובת השוקולד ומניחים לרגע בצד.

6מוציאים מקירור את בסיס העוגה ומסדרים עליו את הפטל. מוסיפים את תערובת הגבינה-שוקולד ומכניסים למקפיא לשעתיים.

הגאנאש:

1מחממים את השמנת המתוקה בסיר קטן, עד לסף רתיחה.

2מוסיפים את השוקולד, מחכים דקה ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.

3מצננים ומוזגים מעל העוגה.

4מחזירים למקרר לצינון של 2 עד 3 שעות.

מתכוני התכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

>> לכל המתכונים לשבועות

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il