
בלינצ'ס קלאסי עם מלית גבינה מתוקהשבועות אומנם עדיין לא כאן (בואו, שלושה מצמוצים והוא יהיה) - אבל החיים לימדו אותנו שבלינצ'ס גבינה שעשויים כמו שצריך הם מאכל מושלם גם בשאר ימות השנה. למעשה, אנחנו בונים עליהם לארוחת ערב מתוקה ממש היום![]() צילום: נמרוד סונדרס |
אתהבלילהמכינים מקמח, נוזל (לרוב חלב), בדרך כלל ביחס של 1:1 (לפי נפח, כלומר כוס על כוס), וביצים. ההבדלים בין המתכונים הם בסוג הנוזל; יש מי שממירים חלק מהחלב במים, יש מי שמוסיפים ביצה אחת לכל כוס קמח ומתגברים במעט שמן ויש המוסיפים 2 ביצים לכל כוס קמח. מרקם הבלילהצריך להיות חלק משי, ללא גושים! אפשר לערבל בבלנדר או לסנן כדי לוודא שאין גושים. הכנה מראש– אין שום בעיה להכין מראש, ואפילו למלא ולשמור בקירור. זה חשוב לייצוב. אפשר אפילו להקפיא – אבל עדיף להקפיא לפני המילוי. את הבלילה עצמה אפשר להכין עד יממה לפני הטיגון, ולשמור במקרר מכוסה היטב. המלית– אפשר לנקז גבינה לבנה, או לקנות מראש ריקוטה שמגיעה במרקם הנכון. ממתיקים ומתבלים בתמצית וניל ובקליפת לימון ו/או תפוז. המצרכים (4 מנות):ל-15 בלינצ׳ס:
למלית הגבינה:
אופן ההכנה:1מכינים את בלילת הבלינצ'ס: מערבבים היטב את כל החומרים בקערה (הכי נוח עם בלנדר מוט או במטרפה). אם נותרו גושים מעבירים דרך מסננת. 2מחממים מחבת בקוטר 24-22 ס”מ על אש בינונית. כשהמחבת חמה משמנים אותה קלות ויוצקים כמות של שליש כוס מידה (80 מ"ל, בין חצי לשלושת רבעי מצקת מרק), כך שהבלילה תכסה את כל שטח המחבת בשכבה דקה ואחידה. במידת הצורך מטים לצדדים. 3מטגנים דקה וחצי עד שהבלינצ'ה משתחרר מהתחתית, ואז עוד 20 שניות בלבד מצד השני. ממשיכים באותה צורה עד לסיום הבלילה. 4מכינים את מלית הבלינצ'ס: מערבבים את הריקוטה עם הסוכר, תמצית הווניל וקליפת הלימון/תפוז. 5ממלאים את הבלינצ'ס: מניחים כף של מלית בתחתית כל בלינצ'ה, מקפלים על המלית את החלק התחתון, מקפלים את הצדדים פנימה מימין ומשמאל וממשיכים לגלגל עד הסוף. 6שומרים את הבלינצ'ס הממולאים במקרר בכלי אטום. בלינצ'ס גבינה. הגלגול|צילום: נמרוד סונדרס>> לכל המתכונים הכי טובים שלנו >> לבלוג של אורלי ונמרוד -סיר פלא ** אפשר להגיש ישר מהמקרר עם מעט אבקת סוכר, ואפשר לטגן במחבת עם מעט חמאה ולהגיש חמים. תגיות:בורגול ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |