
"מסבחה" שקדים ולאבנהסוד הטעם של המנה הוא השריית השקדים ביוגורט, שהופכת אותם עסיסיים במיוחד. אחרי שטוחנים אותם ומערבבים עם הלאבנה החמצמצה ושפע עלים ירוקים - מתקבלת מנת ניגוב נפלאהלימור תירוש|מחלבות גד| פורסם20/05/2015:38 ![]() צילום: דניאל לילה , מחלבות גד |
המצרכים (6 מנות):
להגשה:
אופן ההכנה:1מערבבים בקערה שקדים ויוגורט ומעבירים למקרר להשריה של שעתיים לפחות ואפשר לילה שלם. 2מעבירים את השקדים והיוגורט למעבד מזון וטוחנים בפולסים לתערובת גסה. מוסיפים את שאר החומרים מלבד הבצל הירוק והארוגולה וטוחנים קצרות. נמנעים מטחינת יתר. עד שלב זה אפשר להכין מראש ולשמור בקירור עד יומיים. 3סמוך להגשה מוסיפים כוס ארוגולה וחצי כוס בצל ירוק ומערבבים. טועמים ומתקנים תיבול. 4משטחים את המסבחה בצלחת הגשה, מפזרים את יתרת הארוגולה והבצל הירוק, מפזרים קליפת לימון מגוררת ומזלפים שמן זית. מגישים לצד קרקרים, לחם טוב או קרעי פיתה קלויה. תגיות:לאבנה ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |