אוכל
אוכל

סקונס גבינת שמנת עיזים

סקונס הן לחמניות קלות הכנה מהמטבח הבריטי, שלא מצריכות התפחה. המתכון של מיקי שמו מביא אותן בגרסא עשירה יותר, עם תערובת שכוללת גבינת שמנת עיזים, יוגורט ופקורינו. יאמי

|מחלבות גד| פורסם07:11
סקונס גבינת שמנת עיזים (צילום: בן יוסטר, mako אוכל)
צילום: בן יוסטר, mako אוכל
Rating:4.49reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים (30 מנות):

לסקונס:

  • 450 גרם (3 כוסות ועוד 3 כפות) קמח
  • 1 שקית אבקת אפייה
  • 10 גרם מלח
  • חצי גביע יוגורט כבשים
  • 200 גרם גבינת שמנת עיזים 12%
  • 150 גרם גבינת פקורינו, מגוררת
  • 1 כף עירית טרייה, קצוצה
  • 80 מ"ל (שליש כוס) מים קרים

לציפוי:

  • 60 מ"ל (רבע כוס) שמנת מתוקה
  • 50 גרם גבינת פקורינו, מגוררת

אופן ההכנה:

1מחממים תנור ל-220 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

2שמים בקערה את כל החומרים לסקונס, ולשים ביד עד לקבלת בצק אחיד (חשוב לעבד את הבצק כמה שפחות, רק עד שמתאחד).

3מכסים במגבת לחה וממתינים 10 דקות.

4מעבירים את הבצק לשולחן עבודה מקומח מעט, ומשטחים בעזרת כפות הידיים לעובי של כ-2.5 ס"מ. קורצים עיגולים בקוטר 7 ס"מ ומסדרים בתבנית.

5מברישים את עיגולי הבצק בשמנת מתוקה ומפזרים מעל את הפקורינו.

6אופים בין 12 ל-15 דקות עד להזהבה קלה. מצננים ומכינים כריכים טעימים.

>> בשבוע שעבר הכנו עוגת כאן עוגת גבינה וקונפיטורת תות שדה

>> עוד המון מאפים נהדרים מחכים לכם בבייקרי שלנו

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il