אוכל
אוכל

לחמניות הפתעה

לחמניות ביס במילוי תערובת עשירה של גבינות. שוברים ביצה מלמעלה ומקבלים מאפי ביס יפהפיים

|על השולחן| פורסם21:44
לחמניות הפתעה (צילום: על השולחן)
צילום: על השולחן
Rating:524reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים (10 מנות):

  • 10 לחמניות ביס עגולות (קוטר 6)
  • 50 גרם חמאה מומסת
  • 5 שיני שום קצוצות דק
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס טרי

למלית:

  • 1 גביע (250 גרם) גבינת פטה עזים, מפוררת
  • 100 גרם גבינת קשקבל, מגוררת
  • 100 גרם גבינת צ'דר, מגוררת
  • עלים קצוצים דק מ-3 גבעולי נענע
  • עלים קצוצים דק מ-5 גבעולי פטרוזיליה
  • 50 גרם צנוברים קלויים קלות
  • 6 ביצים
  • 30 מ"ל (2 כפות) שמן זית
  • 50 גרם גבינת פרמזן, מגוררת דק

אופן ההכנה:

1מחממים תנור ל-180 מעלות.

2חותכים את הכיפות של הלחמניות ומרוקנים את תוכנן.

3מערבבים בקערית חמאה מומסת, שום ומעט מלח ופלפל. מורחים את הלחמניות בתערובת מבפנים ומבחוץ.

4אופים את הלחמניות כ-3 דקות או עד שהשוליים החתוכים מזהיבים מעט. מוציאים מהתנור ומצננים מעט. משאירים את התנור דולק.

5מערבבים גבינת פטה, גבינת קשקבל וגבינת צ'דר עם עשבי תיבול וצנוברים. מוסיפים את שאריות החמאה המומסת, אם נותרו, ומערבבים.

6ממלאים את הלחמניות בתערובת הגבינות ומשאירים גומה מלמעלה. שוברים ביצה ויוצקים אותה פנימה. מזלפים מעט שמן זית ומפזרים מעל גבינת פרמזן מגוררת.

7אופים כ-7-6 דקות עד שהביצה עשויה לפי המידה הרצויה ומגישים מיד.

* אפשר לוותר על הביצה. במקרה כזה ממלאים את הלחמניות בגבינות עד למעלה ואופים באותו אופן.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il