
קיש גראטן של מאפיית אלחנןאיך גורמים למאכל נפלא כמו גראטן להפוך לעוד יותר חלומי? הופכים אותו לקיש עם מתכון של אלדד שמואלי מ"אלחנן": אותן פרוסות תפודים חלביות ורכות בעיטור גבינה זהובה, רק בתוך קלתית פריכה. מה יכול להיות כאן רע?אלדד שמואלי|אלחנן - תרבות לחם| פורסם30/05/1915:02 ![]() צילום: אפיק גבאי, יחסי ציבור |
המצרכים :לבצק (תבנית בקוטר 24 ס"מ):
למילוי תפוחי האדמה:
להרכבה:
אופן ההכנה:1מכינים את הבצק לקלתית: שמים במעבד מזון קמח, מלח וחמאה קרה עד שמתקבלים פירורים, אבל יש עדיין חתיכות קטנטנות של חמאה. מוסיפים את המים הקרים וממשיכים לעבד עד שהבצק נאסף ונהיה אחיד, אבל לא יותר מזה (זה בסדר אם יש נקודות של חמאה בתוך הבצק). 2עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומניחים לשעתיים או לילה במקרר. 3מחממים תנור ל-170 מעלות. 4מרדדים את הבצק לעובי של כ-2 מ"מ ומסדרים בתוך רינג אפייה על תבנית מרופדת נייר אפייה. מצננים. 5אופים את הבצק בתנור כחצי שעה עד להשחמה קלה. 6מקלפים את תפוחי האדמה ופורסים אותם לעובי של כ-3 מ"מ. 7מבשלים את הפרוסות בחלב, השמנת ויתר המרכיבים עד שהן רכות, אבל לא מתפרקות (חשוב שישמרו על הצורה שלהן). 8מורידים מהאש, מצננים ואז מסננים את הפרוסות מהנוזל ושומרים ממנו 200 מ"ל (בערך כוס). 9מסדרים את תפוחי האדמה בתוך הקלתית שאפינו. 10מערבבים היטב את נוזל הבישול ששמרנו עם 2 ביצים. 11יוצקים את הנוזל במרכז הקלתית (שימו לב שלא יעבור את גובה הבצק!) . 12מפזרים את הגבינה המגורדת. 13אופים בתנור בחום של 170 מעלות 15-20 דקות, עד שהגבינה מקבלת צבע יפה. מגישים וזוללים. * אפשר לאפות מראש ולחמם כ-10 דקות לפני ההגשה. תודה רבה לאדד שמואלי ממאפייתאלחנן - תרבות לחם. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |