מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

אוכל
אוכל

קסטה סיציליאנה

זאת כנראה לא עוגת הגבינה הכי קלה שאתם יכולים להכין לשבועות הקרוב - אבל ללא ספק העוגה הכי מרשימה וסוחטת מחמאות. קוראים לה קסטה סיציליאנה, יש בה טורט, מלית גבינה, מרציפן וציפוי שוקולד לבן והיא טעימה רצח

|mako אוכל| פורסם07:26
קסטה סיציליאנה (צילום: גיא כהן ונועה קסטל, mako אוכל)
צילום: גיא כהן ונועה קסטל, mako אוכל

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעד שעתיים
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיבינוני
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

למרציפן:

  • 250 גרם מרציפן איכותי
  • צבע מאכל ירוק על בסיס מים

לטורט הווניל:

  • 3 ביצים בגודל L
  • 100 גרם סוכר
  • רבע כפית מחית או תמצית וניל איכותית
  • 100 גרם קמח לבן

לסירופ הסוכר:

  • 50 גרם מים פושרים
  • 50 גרם אבקת סוכר

למלית הגבינה:

  • 80 גרם שמנת מתוקה להקצפה
  • 600 גרם גבינת ריקוטה פרסקה
  • 100 גרם אבקת סוכר
  • קליפה מגוררת מחצי לימון
  • אופציה: 15 גרם תפוזים מסוכרים, קצוצים דק
  • 20 גרם פיסטוקים קלויים, קצוצים גס

לזיגוג:

  • 200 גרם שמנת מתוקה
  • 200 גרם שוקולד לבן
  • 50 גרם חמאה רכה

אופן ההכנה:

>> עוד מתכונים לעוגות גבינה

>> כל המתכונים לשבועות

1מתחילים עם שכבת המרציפן: מרפדים תבנית עגולה בקוטר 20 ס"מ בניילון נצמד. חשוב להצמיד את הניילון היטב לפאות התבנית ולהימנע מקפלים.

2צובעים את המרציפן: לשים ביחד את המרציפן וצבע המאכל עד לצביעה אחידה של המרציפן. במידת הצורך ניתן להוסיף עוד צבע מאכל.

3מרדדים את המרציפן בין שני ניירות אפייה לעובי 2-3 מ"מ. מפרידים את המרציפן בזהירות מנייר האפייה ומעבירים לתוך התבנית. מצמידים את המרציפן בשכבה אחידה לתבנית - לתחתית ולשוליים. אם נוצרים קרעים ניתן לחבר אותם בעזרת הידוק עדין.

4הטורט: מחממים תנור ל-170 מעלות בתוכנית טורבו.

5מקציפים במיקסר ביצים עם סוכר וניל לקציפה תפוחה. מוסיפים את הקמח ומקפלים בזהירות.

6מרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה ומשמנים בשמן צמחי. מוסיפים את הבלילה ומשטחים לעובי חצי ס"מ.

7אופים 5-7 דקות, עד להזהבה, ומצננים בטמפרטורת החדר.

8קורצים מהטורט שני עיגולים בקוטר 18 ס"מ (מעט קטן יותר מקוטר התבנית) ורצועה ארוכה בגובה שולי התבנית. מסדרים עיגול ראשון במרכז התבנית, על המרציפן. את הרצועה מסדרים בצידי התבנית, בצמוד לשכבת המרציפן. אם הרצועה לא רציפה ניתן לחבר יחד כמה רצועות וללחוץ עליהן כדי לחברן.

9מכינים סירופ סוכר: מערבבים מים ואבקת סוכר. מספיגים את שכבות הטורט שבתבנית בסירופ.

10מכינים את מלית הגבינה: מקציפים במיקסר את השמנת המתוקה לקציפה יציבה.

11מערבבים היטב בקערה את שאר החומרים בעזרת מטרפה. מוסיפים את הקצפת ומקפלים בזהירות.

12מעבירים את המלית לתוך התבנית ומשטחים לשכבה אחידה.

13מוסיפים את עיגול הטורט הנוסף ומצמידים לשכבת הקרם כדי לאטום את העוגה.

14מניחים צלחת כבדה על שכבת הטורט העליונה (במטרה ללחוץ על שכבת הקרם) ומעבירים להתייצבות במקרר למשך הלילה.

15הזיגוג: מחלצים בזהירות את העוגה מהתבנית ומסדרים אותה הפוכה (כלומר כשהמרציפן פונה כלפי מעלה) על רשת ציפוי.

16מביאים לרתיחה בסיר קטן שמנת מתוקה. במקביל מסדרים בתוך כוס מדידה או קערה בינונית שוקולד לבן וחמאה.

17יוצקים את השמנת הרותחת על השוקולד והחמאה וטוחנים היטב בעזרת בלנדר מוט, או מערבבים בעזרת מטרפה.

18יוצקים את הזיגוג על העוגה ומצפים אותה מכל הצדדים.

* העוגה תישמר במקרר עד 3 ימים.

אלון שבו (@alon_shabo) הוא שף קונדיטור, מוביל סדנאות קונדיטוריה ומייעץ למסעדות; נורית קריב (@nuritkariv_) היא סטייליסטית מזון וארט דיירקטורית מהמובילות בישראל; נועה קסטל (@kastelnoa) וגיא כהן (@guycophoto) הם צלמי מזון ובעלי סטודיו משותף לצילום.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il