מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

אוכל
אוכל

טארט קרים צ'יז

בסיס מתפורר וחמאתי במילוי שמנת וגבינות בטעם וניל

|ליליות בייקרי| פורסם13:40
טארט קרים צ'יז (צילום: דניאל לילה,  יחסי ציבור )
צילום: דניאל לילה, יחסי ציבור

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים (15 מנות):

לקלתית

  • 1 כוס עוגיות חמאה פשוטות (כ-200 גרם)

  • 20 גרם מרגרינה רכה

למלית

  • 300 גרם גבינת שמנת טבעית 30%

  • 150 גרם שמנת חמוצה
  • 1/2 כוס סוכר
  • 1 ביצה
  • 1 כפית תמצית וניל

לציפוי

  • 150 גרם שמנת חמוצה

  • כף סוכר

אופן ההכנה:

1להכנת הקלתית: טוחנים את עוגיות החמאה עם המרגרינה המומסת עד לקבלת עיסה אחידה אותה מניחים בתחתית התבנית.

2מערבבים במיקסר את כל חומרי המלית עד לקבלת תערובת חלקה, יוצקים על הקלתית, אופים בתנור כעשרים דקות ב-150 מעלות. מוציאים אחרי 20 דקות, אפילו שזה נראה עדיין רך, זה צריך להיות בהיר, וממילא במקרר זה מתקשה.

3להכנת הציפוי: מערבבים את כף הסוכר יחד עם השמנת החמוצה ומורחים על הטארט, אפילו שהוא עדיין חם. מכניסים שוב לתנור לעוד 5 דקות כדי שהציפוי יתייצב.

4מוציאים מהתנור, מחכים שיתקרר לטמפ' החדר, ואז מכניסים למקרר.

5מומלץ לאכול בטמפ' החדר.

אפשרויות לעיטור: אפשר להוסיף תותים, פרוסות שוקולד לבן, שבבי עוגיות ועוד.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

>> לכל המתכונים לשבועות

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il