
עוגת זוקיני, גבינות וצנובריםכתר עלי פילו גבוה ומתפצפץ, שחובק מלית רכה ועסיסית. גרסה אלגנטית לפשטידת שבועות המסורתיתלימור תירוש|מחלבות גד| פורסם20/05/2015:34 ![]() צילום: דניאל לילה , מחלבות גד |
המצרכים (6 מנות):למלית (תבנית קפיצית בקוטר 26 ס"מ):
לקלתית הפילו:
לזרייה:
אופן ההכנה:1מגררים גס זוקיני ומניחים על מגבת מטבח דקה (נקייה ונטולת ריחות). מגלגלים את הזוקיני בתוך המגבת וסוחטים היטב כדי להיפטר מעודף נוזלים. יישארו כ-600 גרם זוקיני לאחר הסחיטה. 2בקערה גדולה טורפים ביצים וגבינות (יישארו גושי גבינה וזה בסדר). מוסיפים זוקיני סחוט, צנוברים, פירורי לחם, קליפת לימון ותבלינים ומערבבים היטב. 3מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים היטב תבנית קפיצית בשמן זית, כולל הדפנות. 4מכינים את קלתית הפילו: מוציאים את עלי הפילו מהמקרר, פורשים על משטח עבודה ומכסים במגבת כדי שלא יתייבשו. בזמן שעובדים על עלה אחד, שומרים את השאר מכוסים. 5מברישים עלה פילו בשמן זית ומניחים בתבנית לאורך, כך ששוליו יכסו את הדפנות ויגלשו החוצה. מפזרים מעט פירורי לחם. משמנים עלה נוסף ומניחים בתבנית לרוחב. מפזרים פירורי לחם. חוזרים על הפעולה עם 6 העלים הנותרים, כשהם מונחים לסירוגין - אחד לאורך והאחר לרוחב. 6משטחים את תערובת הגבינות והזוקיני בתוך הקלתית ומפזרים צנוברים. מקפלים את שולי הפילו פנימה באופן חופשי ומברישים בשמן זית גם בין הקיפולים. 7אופים 50-45 דקות עד שהפילו מזהיב והמלית מתייצבת. לפני ההגשה זורים קליפת לימון מגוררת. מגישים חם. * אפשר לשמור את המאפה האפוי עד יומיים במקרר, מכוסה ברדיד אלומיניום. סמוך להגשה מחממים מכוסה כ-20 דקות ב-200 מעלות. תגיות:פילו ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |