מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

אוכל
אוכל

עוגת זוקיני, גבינות וצנוברים

כתר עלי פילו גבוה ומתפצפץ, שחובק מלית רכה ועסיסית. גרסה אלגנטית לפשטידת שבועות המסורתית

|מחלבות גד| פורסם15:34
עוגת זוקיני, גבינות וצנוברים (צילום: דניאל לילה , מחלבות גד)
צילום: דניאל לילה , מחלבות גד

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעד שעה
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים (6 מנות):

למלית (תבנית קפיצית בקוטר 26 ס"מ):

  • 1 ק"ג זוקיני (7-6 יחידות)
  • 6 ביצים גדולות (L)
  • גביע (200 גרם) גבינה במרקם שמנת 5% ניו יורק
  • 1 שקית (200 גרם) קשקבלו 26%, מגורר דק
  • 1 קופסה (250 גרם) בולגרית מסורתית 16% מפוררת גס
  • 50 גרם (שליש כוס) צנוברים קלויים
  • 60 גרם (חצי כוס) פירורי לחם לא מתובלים
  • 1 כפית קליפת לימון מגוררת
  • 1 כפית מלח דק
  • חצי כפית פלפל שחור גרוס

לקלתית הפילו:

  • 8 עלי פילו (כחצי חבילה), מופשרים לילה במקרר
  • שמן זית להברשה
  • חצי כוס פירורי לחם

לזרייה:

  • 2-1 כפות צנוברים
  • כף קליפת לימון מגוררת

אופן ההכנה:

1מגררים גס זוקיני ומניחים על מגבת מטבח דקה (נקייה ונטולת ריחות). מגלגלים את הזוקיני בתוך המגבת וסוחטים היטב כדי להיפטר מעודף נוזלים. יישארו כ-600 גרם זוקיני לאחר הסחיטה.

מתכונים לשבועות

מתכונים לעוגות גבינה

2בקערה גדולה טורפים ביצים וגבינות (יישארו גושי גבינה וזה בסדר). מוסיפים זוקיני סחוט, צנוברים, פירורי לחם, קליפת לימון ותבלינים ומערבבים היטב.

3מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים היטב תבנית קפיצית בשמן זית, כולל הדפנות.

4מכינים את קלתית הפילו: מוציאים את עלי הפילו מהמקרר, פורשים על משטח עבודה ומכסים במגבת כדי שלא יתייבשו. בזמן שעובדים על עלה אחד, שומרים את השאר מכוסים.

5מברישים עלה פילו בשמן זית ומניחים בתבנית לאורך, כך ששוליו יכסו את הדפנות ויגלשו החוצה. מפזרים מעט פירורי לחם. משמנים עלה נוסף ומניחים בתבנית לרוחב. מפזרים פירורי לחם. חוזרים על הפעולה עם 6 העלים הנותרים, כשהם מונחים לסירוגין - אחד לאורך והאחר לרוחב.

6משטחים את תערובת הגבינות והזוקיני בתוך הקלתית ומפזרים צנוברים. מקפלים את שולי הפילו פנימה באופן חופשי ומברישים בשמן זית גם בין הקיפולים.

7אופים 50-45 דקות עד שהפילו מזהיב והמלית מתייצבת. לפני ההגשה זורים קליפת לימון מגוררת. מגישים חם.

* אפשר לשמור את המאפה האפוי עד יומיים במקרר, מכוסה ברדיד אלומיניום. סמוך להגשה מחממים מכוסה כ-20 דקות ב-200 מעלות.

תגיות:פילו
...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il