אוכל
אוכל

לזניית חצילים

שמתם לב שהשנה אנשים חמים על לזניות חצילים? אנחנו שמנו לב, ומיד פיתחנו חשק דומה. אז איך עושים את זה? כמו לזניה רגילה, רק עם פרוסות זהובות ויפות תואר של חצילים מטוגנים בין השכבות. מתכון של רותם ליברזון

|mako אוכל| פורסם06:06
לזניה חצילים (צילום: רותם ליברזון, mako אוכל)
צילום: רותם ליברזון, mako אוכל
Rating:4.236reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

לתבנית מלבנית בגודל 23*28 ס"מ:

  • חבילת דפי לזניה
  • 2 חצילים ארוכים
  • שמן זית
  • מלח
  • פלפל שחור
  • 200 גרם ריקוטה
  • 200 גרם מוצרלה מגוררת
  • 100גרם פרמזן מגוררת

לרוטב העגבניות:

  • 500 גרם עגבניות מרוסקות
  • שמן זית לטיגון
  • 2 שיני שום קלופות
  • חצי צרור בזיליקום
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:

1מחממים תנור ל-180 מעלות. פורסים את החצילים לאורך לפרוסות בעובי של בערך סנטימטר, מסדרים על נייר סופג ומפזרים מעט מלח. נותנים להם להגיר נוזלים כ-15 דקות.

עודמתכונים לשבועות

2מנגבים את החצילים ומטגנים במחבת עם שמן לוהט משני הצדדים להשחמה. מוציאים ומתבלים בפלפל שחור.

3רוטב עגבניות: מטגנים את השום קלות, מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים. טועמים ומתקנים תיבול (אין צורך לבשל את הרוטב).

4הרכבת הלזניה: מסדרים בתבנית שכבה של דפי לזניה (אם צריך, שוברים עלים לגודל המתאים).

5מפזרים על דפי הלזניה בנדיבות מרוטב העגבניות, כך שיכסה אותם היטב. מסדרים פרוסות חצילים ועליהן שליש מכמות המוצרלה המגוררת וגבינת הריקוטה. חוזרים על הפעולות האלה שלוש פעמים. מסיימים בדפי לזניה, ומעליהם רוטב עגבניות. מפזרים את הפרמזן.

6אופים 30-40 דקות, עד שלזניית החצילים שחומה ומבעבעת.

>> לעמוד האינסטגרם של רותם ליברזון

>> לבלוג של רותם ליברזון

בתיאבון!

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il