אוכל
אוכל

פסטה בקרם זוקיני ובזיליקום

פסטה ברוטב קטיפתי וטעים, שאין בו טיפת שמנת — רק מעט חמאה, פרמזן וגבינה בולגרית בהגשה

|תנובה| פורסם13:34
פסטה בקרם זוקיני ובזיליקום (צילום: דניאל לילה, תנובה)
צילום: דניאל לילה, תנובה
Rating:4.322reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהחמישים דקות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים (4 מנות):

  • 1 חבילה (500 גרם) פסטה קצרה וחלולה

לרוטב:

  • 1/4 חבילה (25 גרם) חמאה
  • 4 שיני שום
  • 5-4 זוקיני פרוסים דק
  • מלח
  • פלפל שחור טחון טרי
  • 1/2 צרור עלי בזיליקום טריים
  • 1/2 שקית (50 גרם) פתיתי פרמזן

להגשה:

  • 1/2 קופסה (125 גרם) גבינה בולגרית 5%, מגוררת
  • 1 כף בזיליקום קצוץ

אופן ההכנה:

1מחממים חמאה יחד עם שיני שום במחבת עמוקה עם מכסה תואם. מוסיפים את הזוקיני ומאדים על להבה נמוכה-בינונית במשך 15 דקות עד שהם רכים מאוד. מתבלים במלח ופלפל.

2בינתיים מבשלים את הפסטה בשפע מי מלח רותחים לפי הוראות היצרן.

3מעבירים את תכולת המחבת למעבד מזון או לבלנדר. מוסיפים בזיליקום ופרמזן ומרסקים למרקם חלק. מוסיפים מצקת ממי הבישול של הפסטה לקבלת מרקם של רוטב דליל יחסית. טועמים ומתקנים תיבול.

4מחזירים את הרוטב למחבת, מוסיפים את הפסטה ומערבבים כדקה על להבה נמוכה למיזוג הטעמים.

5מפזרים גבינה בולגרית, מקשטים בבזיליקום ומגישים מייד.

* אפשר גם להכין מרק: מוסיפים לרוטב 3-2 כוסות חלב או שמנת לבישול (תלוי במרקם הרצוי) ומחממים יחד לסף רתיחה.

המתכון מתוך חוברת המתכונים של תנובה לשבועות.

>> לכל המתכונים לשבועות

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il