
פאי ריקוטה עם פירות העונהפאי טעים ומיוחד המשלב בין מרקמה העדין של גבינת הריקוטה ובין ניחוחות ההדרים ומתיקות האגסים והתותיםגלית והנס ברטלה|מחלבות גד| פורסם12/05/1017:55 ![]() צילום: יחסי ציבור |
המצרכים (20 מנות):לתחתית (תבנית פאי בקוטר 26):
לסירופ:
למלית:
לקישוט:
אופן ההכנה:1להכנת תחתית הקראמבלס: מערבלים במיקסר עם גיטרה את החמאה, הסוכר, המלח והווניל במהירות איטית במשך דקה. מגרדים היטב את התחתית ודופן הקערה, מוסיפים את הקמח ושוב מערבלים עד לקבלת פירורים גסים. מעבירים למקרר עד לשימוש. 2להכנת האגסים בסירופ: יוצרים בעזרת סכין דוגמת שתי וערב על כל מחצית אגס. מביאים לרתיחה את מחית התותים, המים, הסוכר והלימון. מוסיפים את האגסים, מביאים שוב לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים על אש נמוכה 5 דקות. מכבים את האש ומכסים את הסיר למשך 20 דקות. 3להכנת המלית: טוחנים במעבד מזון את גבינת הריקוטה, אבקת הסוכר, הקורנפלור, החלמונים, החלב, גרדת התפוז והלימון ותמצית הוניל עד לקבלת מרקם חלק. מעבירים לקערה גדולה. 4מקציפים במיקסר את החלבונים עד לקבלת קצף עדין (מקפידים לא להגיע לקצף נוקשה כיוון שהוא עלול להתפרק בהמשך). 5מוסיפים שליש מכמות הקצף לתערובת הגבינה ומאחדים את התערובת בעזרת מקצף יד בצורה מהירה ונמרצת. מוסיפים את יתרת הקצף ומקפלים בעזרת מקצף ידני עד לקבלת בלילה אחידה ואוורירית. 6מחממים תנור ל-170 מעלות. 7מרכיבים את העוגה: מהדקים נייר אפייה לתבנית הפאי. מצפים את תחתית התבנית בשכבה אחידה וצפופה של פירורי הקראמבלס (כדאי לשמור מעט פירורים בצד כדי לפזר אותם על העוגה). יוצקים את מלית הריקוטה ומשטחים. מסננים את האגסים ומסדרים אותם על גבי המלית. זורים את שארית הקראמבלס. 8אופים בתנור שחומם מראש במשך 30 דקות. מצננים לפני ההגשה, מניחים את התותים על העוגה ומפזרים אבקת סוכר לקישוט. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |