מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

אוכל
אוכל

פאי ריקוטה עם פירות העונה

פאי טעים ומיוחד המשלב בין מרקמה העדין של גבינת הריקוטה ובין ניחוחות ההדרים ומתיקות האגסים והתותים

|מחלבות גד| פורסם17:55
פאי ריקוטה עם פירות העונה (צילום:  יחסי ציבור )
צילום: יחסי ציבור

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיבינוני
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים (20 מנות):

לתחתית (תבנית פאי בקוטר 26):

  • 80 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות

  • 100 גרם סוכר
  • 100 גרם קמח
  • קורט מלח
  • 1/2 כפית תמצית וניל

לסירופ:

  • 5 אגסים קלופים, מגולענים וחצויים

  • 200 גרם תותי שדה טריים שטופים ונקיים מרוסקים בבלנדר
  • 300 מ"ל מים
  • 250 גרם סוכר
  • כף מיץ לימון

למלית:

  • 500 גרם גבינה ריקוטה

  • 250 גרם אבקת סוכר
  • 25 גרם קורנפלור
  • 5 חלמונים
  • 5 חלבונים
  • 50 גרם חלב
  • קליפה מגוררת של חצי לימון
  • קליפה מגוררת של חצי תפוז
  • 1 כפית תמצית וניל

לקישוט:

  • אבקת סוכר

  • 3-4 תותים שלמים ושטופים

אופן ההכנה:

1להכנת תחתית הקראמבלס: מערבלים במיקסר עם גיטרה את החמאה, הסוכר, המלח והווניל במהירות איטית במשך דקה. מגרדים היטב את התחתית ודופן הקערה, מוסיפים את הקמח ושוב מערבלים עד לקבלת פירורים גסים. מעבירים למקרר עד לשימוש.

2להכנת האגסים בסירופ: יוצרים בעזרת סכין דוגמת שתי וערב על כל מחצית אגס. מביאים לרתיחה את מחית התותים, המים, הסוכר והלימון. מוסיפים את האגסים, מביאים שוב לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים על אש נמוכה 5 דקות. מכבים את האש ומכסים את הסיר למשך 20 דקות.

3להכנת המלית: טוחנים במעבד מזון את גבינת הריקוטה, אבקת הסוכר, הקורנפלור, החלמונים, החלב, גרדת התפוז והלימון ותמצית הוניל עד לקבלת מרקם חלק. מעבירים לקערה גדולה.

4מקציפים במיקסר את החלבונים עד לקבלת קצף עדין (מקפידים לא להגיע לקצף נוקשה כיוון שהוא עלול להתפרק בהמשך).

5מוסיפים שליש מכמות הקצף לתערובת הגבינה ומאחדים את התערובת בעזרת מקצף יד בצורה מהירה ונמרצת. מוסיפים את יתרת הקצף ומקפלים בעזרת מקצף ידני עד לקבלת בלילה אחידה ואוורירית.

6מחממים תנור ל-170 מעלות.

7מרכיבים את העוגה: מהדקים נייר אפייה לתבנית הפאי. מצפים את תחתית התבנית בשכבה אחידה וצפופה של פירורי הקראמבלס (כדאי לשמור מעט פירורים בצד כדי לפזר אותם על העוגה). יוצקים את מלית הריקוטה ומשטחים. מסננים את האגסים ומסדרים אותם על גבי המלית. זורים את שארית הקראמבלס.

8אופים בתנור שחומם מראש במשך 30 דקות. מצננים לפני ההגשה, מניחים את התותים על העוגה ומפזרים אבקת סוכר לקישוט.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il