מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

אוכל
אוכל

עוגת גבינה לימונית

עוגה מתוקה-חמצמצה עם איזון מושלם בין מלית גבינה עשירה לציפוי לימוני ועשיר. טעים בכל ביס מחדש

|mako אוכל| פורסם22:21
עוגת גבינה לימונית (תמונת AVI: mako)

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעתיים וחצי
  • רמת קושיבינוני
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

לתחתית הבצק הפריך:

  • 150 גרם חמאה רכה
  • 3 כפות סוכר
  • 2 חלמונים
  • 1/2 1 כוסות קמח
  • כפית וחצי אבקת אפייה
  • 10 גרם סוכר וניל

למלית הגבינה:

  • 400 גרם שמנת חמוצה
  • 600 גרם גבינה לבנה 9%
  • 3 חלמונים
  • 140 גרם סוכר
  • 75 גרם קמח
  • קליפה ומיץ מ-1/2 לימון
  • 3 חלבונים
  • 20 גרם סוכר וניל (להקצפה)
  • 10 גרם סוכר לבן (להקצפה)

לציפוי הלימוני:

  • 155 מ"ל מיץ לימון טרי (2/3 כוס)
  • 3 ביצים
  • 1 חלמון
  • 170 גרם סוכר
  • קורט מלח
  • 225 גרם חמאה רכה חתוכה לקוביות
  • מיכל שמנת חמוצה (אפשר פחות, לפי הטעם)

לקישוט:

  • 2 חופנים של שקדים קלופים ופרוסים, קלויים

אופן ההכנה:

1לתחתית: מחממים תנור ל-180 מעלות. מניחים את כל מרכיבי הבצק בקערת המיקסר, מערבלים וממשיכים ללוש ביד עד לקבלת בצק רך.

2משטחים את הבצק באופן אחיד בתחתית תבנית בקוטר 26 ס"מ לגובה של כ-1 ס"מ ואופים 20-25 דקות או עד הזהבה. מצננים כ-15 דקות.

3למלית: בקערה טורפים גבינה ושמנת. מוסיפים חלמונים, סוכר (140 גרם), מיץ וגרידת לימון. לבסוף, מוסיפים את הקמח ומערבבים עד לקבלת בלילה חלקה.

4מחממים תנור ל-100 מעלות. מקציפים בנפרד חלבונים ומוסיפים בהדרגה סוכר וניל (20 גרם) ולבן (10 גרם) עד לקבלת קצף יציב. מקפלים את תערובת החלבונים בהדרגה לתוך מסת הגבינה. יוצקים על תחתית הבצק האפויה ומיישרים. מכניסים לתנור ואופים כשעה וחצי. העוגה מוכנה כשהשוליים יציבים למגע ומרכז העוגה רוטט מעט. מצננים ומעבירים למקרר ללילה.

5לציפוי הלימוני: בקערה מערבבים מיץ לימון, ביצים, חלמון, סוכר ומלח. מניחים מעל בן מארי (קערה מעל סיר עם מים רותחים), מביאים ל-80 מעלות תוך כדי טריפה ללא הפסקה עד להסמכת הבלילה (את השלב הזה אפשר לעשות במיקסר מבשל, אם יש). כשהתערובת מסמיכה, מורידים מהאש ומצננים מעט עד שהתערובת מגיעה ל-60 מעלות.

6בעזרת בלנדר מוט מטמיעים את החמאה בתוך הבלילה. מניחים בצד לצינון קצר. מוסיפים לקרם לימון שמנת חמוצה לעידון - לא חייבים להשתמש בכל המכל, אלא לפי הטעם. מורחים את הציפוי מעלעוגת הגבינההמוכנה, ומצננים היטב. לבסוף מקשטים בשקדים ומגישים.

שימו לב: אנחנו ממליצים להכין את המתכון לפי אופן ההכנה המלא המפורט לעיל, כפי שקיבלנו אותו מבעל המתכון (גם במקרה של הבדלים בין המתכון הכתוב לזה המשודר בפרק).

>> לכל המתכונים לשבועות
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il