
פיצה כרובית עם עגבניות ומוצרלה פרסקההנה מתכון שכל צליאקי ישמח לאמץ לחיים וכל מי שאכל בצק אחד יותר מדי ישמח לנסות בעצמו. זה מיוחד, זה קצת פחות מושחת והכי חשוב - זה טעים וזה יחסית פשוט להכנהשי-לי ליפא|מחלבות גד| פורסם17/05/1807:00 ![]() צילום: דניאל לילה , מחלבות גד |
המצרכים :לבסיס:
לרוטב:
לטופינג:
אופן ההכנה:1מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה. 2מכינים את בסיס הפיצה: טוחנים את הכרובית בפולסים במיקסר עד לקבלת פירורים. 3מחממים מחבת גדולה על להבה בינונית-גבוהה ומאדים בה את פירורי הכרובית כ-10 דקות, תוך כדי בחישה, עד שהמחבת יבשה והפירורים הופכים כהים יותר (אם הם מתחילים להזהיב מנמיכים את הלהבה לבינונית). 4מעבירים את פירורי הכרובית לקערה ומצננים כ-5 דקות. מוסיפים לפירורים את הגרנה פדנו כשהפירורים עדיין חמימים, ומערבבים. מוסיפים ביצים ומלח ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת מעט דביקה. 5מעבירים את התערובת לתבנית המרופדת ומשטחים לעיגול בקוטר 26 ס"מ ובעובי 1 ס"מ. 6אופים בתנור כ-20 דקות עד שהבסיס מזהיב מעט (עד שלב זה אפשר להכין עד שעתיים מראש ולשמור בטמפרטורת החדר). 7מכינים את הרוטב: מחממים מחבת על להבה בינונית. מוסיפים את כל חומרי הרוטב ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-15 דקות תוך כדי בחישה עד לקבלת רוטב סמיך. טוחנים את הרוטב במעבד מזון או בבלנדר לקבלת מרקם חלק. טועמים ומתקנים תיבול (עד שלב זה אפשר להכין עד 3 ימים מראש ולשמור בכלי אטום במקרר). 8מגבירים את חום התנור ל-200 מעלות. >> לחוברת המתכונים המלאה של גד 9מורחים על בסיס הפיצה את רוטב העגבניות. מייבשים היטב את כדורי המוצרלה בנייר סופג, פורסים לעיגולים בעובי חצי ס"מ ומייבשים גם אותם. מניחים מעל הרוטב. 10אופים 15-10 דקות עד שהגבינה זהובה ומבעבעת (לא לדאוג אם בתחילת האפייה הגבינה מגירה נוזלים, הם יתייבשו בהמשך). מגישים מיד. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |