
עוגת ריקוטה ולימוןבסיס העוגה עשוי פירורי ביסקוויטים וחמאה בשילוב אבקת שקדים, והמלית מבושמת בקליפת לימון מגוררת|באדיבות מחלבות גד| פורסם20/05/1420:29 ![]() צילום: דן לב, גד, מחלבות גד |
המצרכים :לבסיס:
למלית:
לקישוט (לא חובה):
אופן ההכנה:1מחממים תנור ל-175 מעלות ומשמנים תבנית. 2מכינים את הבסיס: מערבבים בקערה ביסקוויטים, אבקת שקדים וחמאה מומסת לתערובת אחידה. משטחים בתבנית ומהדקים. מעבירים למקפיא ל-10 דקות להתייצבות. 3מכינים את הלימונים המסוכרים: שוטפים לימון היטב וחותכים אותו לפרוסות ללא הגרעינים. שמים בקערה את הלימונים הפרוסים. מכסים במים ומקררים 24 שעות. מחליפים את המים, שורים 24 שעות נוספות. חוזרים על הפעולה פעם שלישית. ביום הרביעי מרתיחים 2 כוסות מים עם 2 כוסות סוכר. כשהסוכר נמס מוסיפים את הלימונים המסוננים, מנמיכים את הלהבה ומבשלים חצי שעה. מוציאים ומצננים. שומרים במקרר. 4מכינים את המלית ואופים: טורפים בקערה גדולה חלמונים ויוגורט. מוסיפים גבינת ריקוטה, סוכר וקליפת לימון ומערבבים לתערובת חלקה ואחידה (עדיף במטריפה ידנית). יוצקים לתבנית ומחליקים. 5אופים בתנור החם 45-40 דקות, עד שהעוגה זהובה קלות ויציבה בשוליים, ומעט רוטטת במרכזה. מצננים היטב. מקשטים בקליפות הלימון המסוכרות ושומרים מכוסה במקרר עד 3 ימים. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |