
עוגת גבינה פירורים שחנושה מכינה כבר 20 שנהמתכון מנצח לא מחליפים, והמתכון הזה של חנושה הוא ללא ספק מהמנצחים - אחרת לא הייתה דבקה בו כבר 20 חגי שבועות ברציפות. עוגת גבינה באה, עוגה הולכת, אבל גבינה פירורים - זאת אהבה לחיים![]() צילום: חנושה (בת חן שמעיה), mako אוכל |
המצרכים :לתחתית (עוגה בקוטר 24 ס"מ):
לעוגה:
אופן ההכנה:1מחממים תנור ל-180 מעלות. 2מכינים את התחתית: מעבדים בפולסים במעבד מזון קמח, סוכר וחמאה. כשמתקבלת תערובת פירורית מוסיפים את החלמונים ומערבלים עוד שני פולסים, לקבלת בצק. 3מחלקים את הבצק לשני שלישים ושליש. עוגת גבינה פירורים של חנושה|צילום: חנושה (בת חן שמעיה), mako אוכל4מהדקים שני שלישים מהבצק לתחתית התבנית ומחוררים במזלג. את השליש הנותר משטחים על תבנית מרופדת נייר אפייה. 5מכניסים את שתי התבניות לתנור ואופים כ-20 דקות או עד הזהבה. מצננים לחלוטין. 6בזמן שהבצק בתנור מקציפים במיקסר שמנת מתוקה עם אבקת סוכר ואינסטנט פודינג לקבלת קצפת יציבה. 7מערבבים בקערה את הגבינות והשמנת החמוצה לקבלת מרקם אחיד. מוסיפים את הקצפת בהדרגה ומקפלים לקבלת תערובת אחידה. 8מרפדים את התבנית העגולה בשקף לאפייה (לא חובה, יוצר מראה מקצועי יותר). 9משטחים את המלית על בסיס הבצק ומלמעלה מפוררים את הבצק שאפינו בנפרד. 10מעבירים למקפיא לייצוב של לפחות 6-8 שעות (עדיף לילה), ואז מעבירים למקרר. ** אפשר לשמור את העוגה במקפיא, ושעתיים לפני ההגשה להעביר למקרר. ** אפשר לייצב את העוגה באמצעות ג'לטין. בתיאבון! ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |