
עטאייף במילוי קרם מסקרפונהיש הרבה קינוחים לשבועות אבל קינוח כזה חגיגי, מרשים וטעים הרבה זמן לא אכלתם, ואם יורשה לנו – כנראה גם לא הכנתם. עטאייף במילוי קרם מסקרפונה תפוזי שיגרום לכולם להזמין אתכם לכל החגים, שנה אחר שנה |
המצרכים :לבצק:
למילוי:
לסירופ (לא חובה):
לציפוי:
אופן ההכנה:1הבצק: מערבבים את כל חומרי הבצק במטרפה. הבצק צריך להתקבל מעט נוזלי. מכסים בניילון נצמד ומניחים לכחצי שעה. 2המילוי: מקציפים במיקסר את מרכיבי הקרם חוץ מקליפת התפוז, עד לקבלת קרם יציב. מוסיפים את קליפת התפוז ומערבבים. 3הסירופ: מחממים את כל המרכיבים בסיר קטן תוך כדי ערבוב. מבשלים כ-5 דקות אחרי רתיחה, עד שהסירופ מצטמצם מעט. מורידים מהאש. עטאייף. בין פנקייק ללחוח|צילום: יעל קצב, mako אוכל4לאחר שהבצק תפח מעט מערבבים אותו שוב, ואם הבלילה לא מספיק נוזלית מוסיפים עוד חצי כוס מים. הבלילה צריכה להזכיר במרקם בלילה של פנקייק. 5מחממים מחבת מעט משומנת מעל להבה בינונית ויוצקים כחצי מצקת מהבלילה. משטחים מעט. ממתינים כ-2 דקות, עד שהתחתית זהובה וכל פני הבצק מתמלאים בנקודות שמאוד מזכירות לחוח. מוציאים ומניחים על מגבת נקייה. לא הופכים את הבצק, הטיגון הוא רק מצד אחד. 6מניחים במרכז כל עיגול בצק (על החלק המחורר) כף מהקרם ומקפלים לשניים. מהדקים עד אמצע הדרך (ראו בסרטון) וטובלים בפיסטוקים הטחונים. ממשיכים כך עם כל הכמות. 7מגישים עם הסירופ לטבילה. עטאייף במילוי קרם מסקרפונה|צילום: יעל קצב, mako אוכל עטאייף. זה בכלל לא מסובך!|צילום: יעל קצב, mako אוכלממליצים לגלול בטיקטוק של יעל קצבלעוד מתכונים מעולים ** העטאייף מצוינים גם בלי הסירופ, אז לשיקולכם. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |