מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

אוכל
אוכל

עוגת גבינה עם שוקולד לבן

עוגה נהדרת עם קלתית בצק פריך, מלית שמנתית עמוסה שוקולד לבן ומלמעלה פירורי שטרויזל לוז שהופכים אותה ליציאה של ממש

|mako אוכל| פורסם21:07
עוגת גבינה שוקולד לבן (תמונת AVI: mako)

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעתיים ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

לתחתית בצק פריך:

  • 100 גרם חמאה

  • 25 גרם אבקת סוכר
  • קורט מלח
  • 165 גרם קמח
  • 30 גרם מי קרח
  • או 115 גרם עוגיות חמאה מפוררות + 10 גרם חמאה מומסת

למלית:

  • 150 גרם שמנת מתוקה 38%

  • 100 גרם שוקולד לבן
  • 188 גרם גבינת שמנת / מסקרפונה
  • 188 גרם גבינה לבנה 5%
  • 75 גרם שמנת חמוצה
  • 3 יח' ביצים
  • 100 גרם סוכר
  • 1/2 כף תמצית וניל
  • קורט מלח
  • 11 גרם קמח
  • לציפוי העוגה:
  • 120 גרם שמנת חמוצה
  • סוכר לפי הטעם (בערך כף)

לציפוי השטרויזל-לוז:

  • 50 גרם סוכר דמררה

  • 40 גרם סוכר לבן
  • 100 גרם קוביות חמאה קרה
  • 100 גרם קמח
  • 5 גרם אבקת אפייה
  • 50 גרם שקדים טחונים
  • 40 גרם לוז טחון
  • קורט מלח

אופן ההכנה:

* המתכון לעוגה בקוטר 18, גובה רינג 6.5 ס"מ

1התחתית: מחממים תנור ל-180 מעלות. בקערת מיקסר עם וו גיטרה שמים את החמאה, אבקת הסוכר והמלח ומערבלים עד שגושים החמאה נעלמים כליל. מוסיפים את המים, מערבלים קלות ומוסיפים את הקמח. ממשיכים לערבל עד לקבלת בצק אחיד וחלק. יש לערבל מעט ככל האפשר. מצננים את הבצק לפחות 15 דק' במקרר או במקפיא.

2משטחים את הבצק על גבי נייר אפייה, ואופים עד לקבלת גוון זהוב קלות. מצננים. במעבד מזון או בעזרת הידיים מרסקים את הבצק לפירורים ומשטחים בתחתית הרינג של עוגת הגבינה.

3המלית: מחממים תנור ל-150 מעלות. בסיר מחממים שמנת מתוקה קרוב עד קרוב לרתיחה. בקערה שמים את השוקולד הלבן ויוצקים מעליו את השמנת. מערבבים עד ליצירת גנאש חלק. מניחים בצד לצינון. במיקסר מערבלים בעזרת מקצפה את הגבינות, הביצים השלמות, הסוכר, הווניל, המלח והקמח, עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים את גנאש השוקולד הצונן כשהבלילה נוזלית למדי.

4מוזגים בעדינות מעל תחתית הפירורים. אופים בתנור עד שהעוגה רוטטת אך יציבה ולא נוזלית. ניתן להניח בתחתית התנור תבנית עם מים ליצירת אדים בתנור בזמן האפייה.

5מוציאים את העוגה לצינון של 20 דקות לפחות.

6ציפוי שמנת חמוצה: מערבבים את השמנת עם הסוכר ומשהים כ-10 דקות. מורחים בשכבה אחידה מעל העוגה, לאחר האפייה והצינון של 20 דקות. שומרים את העוגה במקרר למשך מספר שעות לפני ההגשה.

7ציפוי שטרויזל: מערבלים את כל חומרי הבצק לקבלת פירורים. יש להימנע מערבול יתר, כדי שלא ייווצר בצק. מצננים כ-10 דקות במקרר/ מקפיא. משטחים את הפירורים על נייר אפייה ואופים כ-15 דקות לפחות, עד להזהבה. מצננים.

8מפזרים את פירורי השטרויזל במרכז העוגה לפני ההגשה בלבד.

>> והנה מתכון לעוגת גבינה פירוריםמעולה
>> לכל המתכונים לשבועות
...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il