
קיש עגבניות צלויות וגבינת עזיםמתכון לפשטידה שתרגש את כל המשפחה גם במראה וגם בטעמה. נראה מורכב אבל בעצם לא![]() צילום: אסתי רותם, mako אוכל |
המצרכים :למלית:
לבצק:
אופן ההכנה:1חוצים את העגבניות ומערבבים עם שמן הזית. מניחים בשכבה אחת על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה כשהצד החתוך כלפי מעלה. מפזרים מלח גס וצולים בחום של 200 מעלות כ-25 דקות, עד שהעגבניות צלויות היטב ותחתיתן מתחילה להיחרך. מניחים לקירור. לא מכבים את התנור. 2כדאי להכין את הבצק בזמן שהעגבניות בתנור: מכניסים את כל חומרי הבצק למעבד מזון ומעבדים בפולסים עד לקבלת בצק פירורי רך. אם הבצק יבש, מוסיפים כף שמן זית. אם הוא דביק, מוסיפים כף קמח. 3מעבירים את פירורי הבצק לתבנית קיש בקוטר 22 ס"מ, משומנת היטב. משטחים ומהדקים את הבצק לתחתית ולדפנות. מחוררים את התחתית במזלג ומעבירים למקפיא ל-20 דקות. 4מעבירים את התבנית מהמקפיא ישירות אל התנור ואופים 10 דקות. מוצאים ומניחים לקלתית להתקרר מעט. מנמיכים את חום התנור ל-180 מעלות. 5חותכים מגליל הגבינה שלוש פרוסות דקות מאוד ושומרים לקישוט. את שאר הגליל חותכים ל- 9-8 פרוסות בעובי של כ- 1/2 ס"מ. מסדרים את הפרוסות על הקלתית שהתקררה מעט. 6מגלגלים את עלי הבזיליקום יחד וחותכים לרצועות דקיקות. שומרים בצד כמה חצאי עגבנייה לקישוט. מערבבים את העגבניות, הבזיליקום והשום ומפזרים את התערובת בין פרוסות הגבינה. 7טורפים היטב את השמנת עם הביצים, מלח ופלפל. יוצקים על המילוי. 8מקשטים בפרוסות הגבינה ובעגבניות שנשמרו בצד. אופים כ-30 דקות בחום של 180 מעלות עד שפני הקיש יציבים וזהובים מעט. מחכים 15 דקות לפני שפורסים. הכנתם? ספרו לנו איך יצא! ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |