מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

אוכל
אוכל

עוגת גבינה בנוסח ניו יורק

עוגה עשירה וקרמית מגבינת שמנת וגביע של ריקוטה פרסקה

|באדיבות מחלבות גד| פורסם19:03
עוגת גבינה בנוסח ניו יורק  (צילום: דן לב, גד, מחלבות גד)
צילום: דן לב, גד, מחלבות גד

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

לבסיס:

  • 150 גרם ביסקוויטים "פתי בר"

  • 100 גרם חמאה מומסת

למלית:

  • 4 ביצים

  • 3 גביעים (600 גרם) גבינת שמנת ניו-יורק בטעם טבעי
  • 1 קופסה (300 גרם) ריקוטה פרסקה 9%
  • 1 כוס (200 גרם) סוכר
  • 1 כף גדושה קורנפלור
  • 1 כפית תמצית וניל אמיתית

לרוטב תותים:

  • 12 תותים בינוניים

  • 3 כפות סוכר
  • 1 כפית מיץ לימון
  • 1 כפית ליקר תפוזים (קוואנטרו, טריפל סק, גרנד מרנייה)

אופן ההכנה:

1מכינים את רוטב התותים: במעבד מזון עם להב פלדה מרסקים היטב את כל מרכיבי הרוטב. שומרים בכלי אטום במקרר עד 3 ימים ומחממים תנור ל-200 מעלות ומשמנים תבנית.

2מכינים את הבסיס: טוחנים ביסקוויטים במעבד מזון לפירורים. מוסיפים חמאה מומסת ומערבלים לתערובת אחידה, שמזכירה חול רטוב. משטחים את התערובת בתחתית התבנית ומהדקים. שומרים במקפיא.

3בינתיים מכינים את המלית: טורפים ביצים בקערה, מוסיפים גבינות, סוכר, קורנפלור ותמצית וניל ומערבבים לתערובת חלקה ללא גושים, מומלץ להשתמש במטריפה ידנית. יוצקים על הבסיס.

4אופים, מקררים ומגישים: אופים 10 דקות, מנמיכים את חום התנור ל-150 מעלות ואופים עוד 55-45 דקות, עד שהעוגה יציבה בשוליים ורוטטת מעט במרכזה, מצננים היטב, מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל-6 שעות לפחות, שומרים מכוסה במקרר עד 4 ימים ומגישים את העוגה עם רוטב התותים.

>> כל המתכונים לשבועות

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il