מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

אוכל
אוכל

עוגת גבינה ונוטלה

מתכון פשוט ומהיר לעוגה חלומית ומושחתת במיוחד

עוגת גבינה ונוטלה (צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים)
צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים (10 מנות):

  • 150 גרם חמאה מומסת (אך לא לוהטת)

  • 1/4 כוס נוטלה
  • 2 ביצים גדולות
  • 1 כוס סוכר
  • 1 כוס קמח
  • 1/4 כוס אבקת קקאו

לשכבת הגבינה

  • גביע גבינת שמנת (בערך 230 גרם), אני השתמשתי במסקרפונה

  • 3 כפות סוכר
  • 2 ביצים גדולות
  • 1/3 כוס נוטלה

לציפוי השוקולד

  • 100 גרם שוקולד מריר 70% מוצקי קקאו

  • 100 מ"ל שמנת מתוקה
  • 1 כפית דבש

אופן ההכנה:

1מחממים תנור ל-160 מעלות.

2מכינים את השכבה הראשונה: מערבבים היטב את החמאה המומסת, הנוטלה, הביצים והסוכר. מוסיפים את הקמח והקקאו ומערבבים עד לקבלת עיסה אחידה. שופכים לתבנית ומניחים בצד.

3מכינים את שכבת הגבינה: מערבבים את הגבינה, הסוכר, הביצים והנוטלה עד אחידות. שופכים על השכבה שבתבנית ומכניסים לתנור ל-40 -45 דקות.

4מצננים לחלוטין.

5מכינים את ציפוי השוקולד: ממיסים את כל החומרים במיקרו ומערבבים. מצפים את העוגה, חותכים לריבועים ומגישים.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

>> לכל המתכונים לשבועות

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il