אוכל
אוכל

פאי לימון מסקרפונה מפורק

גם מתכון קל להכנה שמצליח לכולם, עם קרמבל פריך, קרם נפלא של מסקרפונה לימון והמון מרנג, שמניחים בקערה אחת וחופרים עם כף, אבל גם קינוח חגיגי ומרשים, כזה שבא עם אפקט ה"וואו" קומפלט. זה מה שנקרא ווין ווין

|מחלבות גד| פורסם11:35
פאי לימון (צילום: דניאל לילה, mako אוכל)
צילום: דניאל לילה, mako אוכל
Rating:4.469reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים (8 מנות):

לקרמבל:

  • 2 כוסות (280 גרם) קמח רגיל
  • 1 כוס (200 גרם) סוכר חום בהיר
  • 200 גרם חמאה חתוכה לקוביות

לקרם מסקרפונה לימון:

  • 2 קופסאות (500 גרם) מסקרפונה בטמפרטורת החדר
  • 2 מכלים (500 מ"ל) שמנת מתוקה 38%
  • שלושת רבעי כוס+כף (100 גרם) אבקת סוכר
  • קליפה מגוררת דק מ-2 לימונים
  • שליש כוס (60 מ"ל) מיץ לימון

למרנג:

  • 3 חלבונים
  • קורט מלח
  • 1 כוס (200 גרם) סוכר

אופן ההכנה:

>> המון מתכונים לעוגות גבינה

>> וכל המתכונים לשבועות

1מחממים תנור ל-175 מעלות ומרפדים 2 תבניות בנייר אפייה.

2מכינים את הקרמבל: מערבבים קמח וסוכר בקערה. מוסיפים חמאה ומעבדים בידיים עד לקבלת תערובת פירורית. מפזרים בתבניות באופן שווה.

3אופים 20-15 דקות עד שהקרמבל זהוב. מצננים היטב.

4שומרים בכלי אטום מחוץ למקרר עד 3 ימים.

5מכינים את הקרם: מקציפים מסקרפונה, שמנת מתוקה ואבקת סוכר במיקסר לקבלת קרם יציב. מוסיפים קליפת לימון ומיץ לימון ומקציפים כמה שניות עד שהם נטמעים.

6מכינים את המרנג: מקציפים בקערת מיקסר נקייה את החלבונים והמלח כ-2 דקות עד שמתחיל להתקבל קצף.

7מוסיפים סוכר בהדרגה תוך כדי פעולת המיקסר וממשיכים להקציף כ-5 דקות עד לקבלת קצף לבן ויציב מאוד.

8מרכיבים ומגישים: מפזרים בכלי הגשה שני שליש מהקרמבל. יוצקים את הקרם ומפזרים מעליו את שאר הקרמבל. יוצקים את המרנג ומבעירים עם ברנר כמה שניות.

* גיוון: מחליפים את המרנג בפירות יער, תותים או קוביות נקטרינות.

* טיפ אירוח: הגודל בהחלט קובע – קינוח בקערת ענק, המוגשת למרכז השולחן, תמיד יגרוף מחמאות.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il