
פאי לימון מסקרפונה מפורקגם מתכון קל להכנה שמצליח לכולם, עם קרמבל פריך, קרם נפלא של מסקרפונה לימון והמון מרנג, שמניחים בקערה אחת וחופרים עם כף, אבל גם קינוח חגיגי ומרשים, כזה שבא עם אפקט ה"וואו" קומפלט. זה מה שנקרא ווין וויןשי לי ליפא|מחלבות גד| פורסם25/05/1711:35 ![]() צילום: דניאל לילה, mako אוכל |
המצרכים (8 מנות):לקרמבל:
לקרם מסקרפונה לימון:
למרנג:
אופן ההכנה:1מחממים תנור ל-175 מעלות ומרפדים 2 תבניות בנייר אפייה. 2מכינים את הקרמבל: מערבבים קמח וסוכר בקערה. מוסיפים חמאה ומעבדים בידיים עד לקבלת תערובת פירורית. מפזרים בתבניות באופן שווה. 3אופים 20-15 דקות עד שהקרמבל זהוב. מצננים היטב. 4שומרים בכלי אטום מחוץ למקרר עד 3 ימים. 5מכינים את הקרם: מקציפים מסקרפונה, שמנת מתוקה ואבקת סוכר במיקסר לקבלת קרם יציב. מוסיפים קליפת לימון ומיץ לימון ומקציפים כמה שניות עד שהם נטמעים. 6מכינים את המרנג: מקציפים בקערת מיקסר נקייה את החלבונים והמלח כ-2 דקות עד שמתחיל להתקבל קצף. 7מוסיפים סוכר בהדרגה תוך כדי פעולת המיקסר וממשיכים להקציף כ-5 דקות עד לקבלת קצף לבן ויציב מאוד. 8מרכיבים ומגישים: מפזרים בכלי הגשה שני שליש מהקרמבל. יוצקים את הקרם ומפזרים מעליו את שאר הקרמבל. יוצקים את המרנג ומבעירים עם ברנר כמה שניות. * גיוון: מחליפים את המרנג בפירות יער, תותים או קוביות נקטרינות. * טיפ אירוח: הגודל בהחלט קובע – קינוח בקערת ענק, המוגשת למרכז השולחן, תמיד יגרוף מחמאות. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |