מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

אוכל
אוכל

פאי גבינה של דניאל

פאי כפרי מתוק, נהדר ועשיר

|גיל חובב מגיש:המנה של המדינה| פורסם11:52

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים (3 מנות):

לקלתית

  • כוס ועוד כף קמח לבן (150 גרם)
  • כוס ועוד כף קמח מלא (150 גרם)
  • 180 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות קטנות
  • 4-5 כפות סוכר

למילוי

  • 400 גרם גבינה לבנה או תערובת של גבינה לבנה וגבינת שמנת (רצוי מחלב עיזים)
  • 3 ביצים
  • 3/4 כוס סוכר (170 גרם)
  • 50 גרם חמאה רכה
  • קליפה מגוררת מלימון אחד

לזיגוג

  • 2 כפות ריבת משמש
  • 2 כפות ברנדי

אופן ההכנה:

1מחממים את תנור האפייה לחום של 180 מעלות.

2לקלתית (תחתית הבצק): מערבבים במיקסר את החמאה עם הסוכר והקמח לקבלת בצק אחיד, ניתן להוסיף עד 3 כפות מים לאיחוד הבצק.

3מעבירים את הבצק למשטח עבודה יוצרים ממנו מעין דיסקית שטוחה, עוטפים בניילון נצמד ומקררים לפחות רבע שעה.

4בינתיים מכינים את המילוי: מקציפים במיקסר את הביצים עם הסוכר לתערובת תפוחה ובהירה בצבע לימון חיוור, מוסיפים את הגבינה, החמאה וגרידת הלימון ומערבבים לקבלת בלילה אחידה.

5מוציאים את הבצק מהמקרר, מרדדים לגודל תבנית פאי בקוטר 24. מעבירים את הבצק המרודד לתבנית, מהדקים לשוליים ונפטרים מעודפים, אם יש. מעבירים את בלילת המילוי אל התבנית ומחליקים בעזרת כף.

6אופים את הפאי בתנור החם במשך 45 דקות. מוציאים ומצננים.

7מחממים בסיר קטן או במיקרוגל את הברנדי עם ריבת המשמש. מערבבים לקבלת נוזל חלק. מורחים את הזיגוג על פני הפאי. מגישים בטמפרטורת החדר או מעט חמים עם פירות העונה.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

>> לכל המתכונים לשבועות

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il