אוכל
אוכל

לזניה ורדה

לזניה עם רוטב ירקות ירוקים במקום רוטב עגבניות, וריקוטה ומוצרלה במקום שכבת הבשמל. גאוני

|על השולחן| פורסם20:31
לזניה ורדה (צילום: דניה ויינר, על השולחן)
צילום: דניה ויינר, על השולחן
Rating:411reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה ושלושת רבעי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

  • תבנית בגודל 24×32 ס"מ
  • 1/2 חבילה עלי לזניה

  • 500 גרם גבינת ריקוטה
  • 100 גרם גבינת פרמזן איכותית מגוררת גס
  • 200 גרם גבינת מוצרלה קשה מגוררת גס

לרוטב:

  • 2 כפות שמן זית

  • 1 בצל בינוני קצוץ
  • 5 שיני שום מעוכות
  • 250 גרם ברוקולי (תפרחות בלבד)
  • 2 זוקיני בינוניים חתוכים גס
  • 200 גרם עלי תרד טריים
  • 480 מ"ל (2 כוסות) מים
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • 1/2 כוס דחוסה עלי בזיליקום טריים

אופן ההכנה:

1מכינים את הרוטב: מחממים סיר על להבה בינונית, מוסיפים שמן זית ובצל ומאדים כ-5 דקות עד שהבצל רך. מוסיפים שום, ברוקולי וזוקיני ומקפיצים 2 דקות. מוסיפים תרד ומאדים כ-2 דקות תוך כדי בחישה מדי פעם עד שהתרד רך.

2מוסיפים מים, ממליחים, מפלפלים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים 7-5 דקות ללא מכסה עד שהירקות רכים. מצננים מעט.

3מעבירים את התערובת למעבד מזון, מוסיפים עלי בזיליקום וטוחנים למחית חלקה. טועמים ומתקנים תיבול.

4מחממים תנור ל-180 מעלות.

5מרכיבים את הלזניה ואופים: מערבבים ריקוטה ופרמזן בקערה.

6מפזרים בתבנית 3 כפות מרוטב הירקות. מניחים שכבה אחת של עלי לזניה ועליהם מחצית מתערובת הריקוטה. יוצקים שליש מכמות הרוטב ומפזרים שליש מגבינת המוצרלה. מניחים שכבה שנייה של עלי לזניה ויוצקים את יתר תערובת הריקוטה, שליש מכמות הרוטב ושליש מהמוצרלה. מניחים שכבה שלישית של עלי לזניה ויוצקים מעל את שאר הרוטב. מפזרים מעל את יתרת המוצרלה.

7אופים כ-45 דקות עד הזהבה. ממתינים 10 דקות ורק אז פורסים.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

>> לכל המתכונים לשבועות

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il