מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

אוכל
אוכל

קרפצ'ו פלפלים קלויים ומוצרלה פרסקה

מנה טעימה ויפה כמו ציור, עם שני פטנטים ששווה לאמץ: השריית המוצרלה פרסקה במרינדה וקליית הפלפלים כשהם חצויים

|מחלבות גד| פורסם15:40
קרפצ'ו פלפלים קלויים ומוצרלה פרסקה (צילום: דניאל לילה , מחלבות גד)
צילום: דניאל לילה , מחלבות גד

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

מנה טעימה ויפה כמו ציור, עם שני פטנטים ששווה לאמץ: השריית המוצרלה פרסקה עדינת הטעם במרינדה מאפשרת לה לספוג טעמים חדשים ומעניינים, ואת הפלפלים קולים בתנור כשהם חצויים – כך מקצרים את משך הקלייה וחוסכים התעסקות ולכלוך.

המצרכים (6 מנות):

לפלפלים קלויים:

  • 6 פלפלים אדומים, חצויים לאורך ומרוקנים מזרעים וקרומים
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 כפית חומץ בלסמי
  • 1 כפית סוכר
  • 1 שן שום מעוכה

למוצרלה:

  • 2 כדורי מוצרלה פרסקה 18%
  • 10 זיתים שחורים (עדיף קלמטה), מגולענים וחצויים
  • 60 מ”ל (רבע כוס) שמן זית
  • כפית וחצי חומץ בלסמי
  • חצי לימון, פרוס לחצאי עיגולים דקיקים
  • 4-3 ענפי בזיליקום

להגשה:

  • 2 כפות פיסטוקים, קלויים וקצוצים גס
  • מעט עיגולי צ’ילי טרי
  • עלי בזיליקום טריים
  • קורט מלח (רצוי אטלנטי)
  • פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:

1קולים את הפלפלים: מחממים תנור במצב גריל לחום מקסימלי. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.

2מניחים את הפלפלים בתבנית כשהצד החתוך כלפי מטה. קולים בחלק העליון של התנור 40-30 דקות או עד שהקליפה משחירה.

3מעבירים את הפלפלים לשקית ניילון, קושרים ומצננים. מסירים את הקליפות, אך משאירים מעט קליפה חרוכה לקבלת טעם קלוי. מניחים בקופסה, יוצקים שמן זית, בלסמי, סוכר ושום ומערבבים בעדינות. מכסים ושומרים במקרר עד 3 ימים.

4משרים את המוצרלה: שמים את כל החומרים בקערה או בצנצנת ומשרים במקרר לכמה שעות ועד לילה.

5סמוך להגשה מרכיבים את הקרפצ'ו: מסדרים את הפלפלים בשכבה אחת בצלחת גדולה ושטוחה. מכסים בנייר אפייה ומשטחים בעדינות בעזרת תחתית של בקבוק או צנצנת. מסירים את הנייר.

6בוצעים את כדורי המוצרלה לנתחים ומניחים על הפלפלים. מוציאים זיתים ופלחי לימון מהמשרה ומפזרים מעל. מזלפים כמה כפות מנוזלי המשרה. מפזרים פיסטוקים, צ’ילי ועלי בזיליקום ומתבלים במלח ופלפל.

תגיות:מוצרלה
...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il