
קרפצ'ו פלפלים קלויים ומוצרלה פרסקהמנה טעימה ויפה כמו ציור, עם שני פטנטים ששווה לאמץ: השריית המוצרלה פרסקה במרינדה וקליית הפלפלים כשהם חצוייםלימור תירוש|מחלבות גד| פורסם20/05/2015:40 ![]() צילום: דניאל לילה , מחלבות גד |
מנה טעימה ויפה כמו ציור, עם שני פטנטים ששווה לאמץ: השריית המוצרלה פרסקה עדינת הטעם במרינדה מאפשרת לה לספוג טעמים חדשים ומעניינים, ואת הפלפלים קולים בתנור כשהם חצויים – כך מקצרים את משך הקלייה וחוסכים התעסקות ולכלוך. המצרכים (6 מנות):לפלפלים קלויים:
למוצרלה:
להגשה:
אופן ההכנה:1קולים את הפלפלים: מחממים תנור במצב גריל לחום מקסימלי. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה. 2מניחים את הפלפלים בתבנית כשהצד החתוך כלפי מטה. קולים בחלק העליון של התנור 40-30 דקות או עד שהקליפה משחירה. 3מעבירים את הפלפלים לשקית ניילון, קושרים ומצננים. מסירים את הקליפות, אך משאירים מעט קליפה חרוכה לקבלת טעם קלוי. מניחים בקופסה, יוצקים שמן זית, בלסמי, סוכר ושום ומערבבים בעדינות. מכסים ושומרים במקרר עד 3 ימים. 4משרים את המוצרלה: שמים את כל החומרים בקערה או בצנצנת ומשרים במקרר לכמה שעות ועד לילה. 5סמוך להגשה מרכיבים את הקרפצ'ו: מסדרים את הפלפלים בשכבה אחת בצלחת גדולה ושטוחה. מכסים בנייר אפייה ומשטחים בעדינות בעזרת תחתית של בקבוק או צנצנת. מסירים את הנייר. 6בוצעים את כדורי המוצרלה לנתחים ומניחים על הפלפלים. מוציאים זיתים ופלחי לימון מהמשרה ומפזרים מעל. מזלפים כמה כפות מנוזלי המשרה. מפזרים פיסטוקים, צ’ילי ועלי בזיליקום ומתבלים במלח ופלפל. תגיות:מוצרלה ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |