מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

אוכל
אוכל

עוגת גזר עם קרם גבינת שמנת ניו-יורק

העוגה הזו נחשבת לאחת מעוגות הדגל של הקונדיטוריה האמריקנית - עסיסית ומלאת טעם, לבושה בשמלת חג לבנה והולכת נהדר ליד הקפה. איזה מזל שיש לנו את שבועות כתירוץ מושלם בשבילה

|מחלבות גד| פורסם07:39
עוגת גזר עם קרם גבינת שמנת  (צילום: דניאל לילה, mako אוכל)
צילום: דניאל לילה, mako אוכל

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

לעוגת הגזר (תבנית אינגליש קייק):

  • שלושת רבעי כוס (150 גרם) סוכר
  • שליש כוס (80 מ"ל) שמן
  • 2 ביצים
  • גרידה מתפוז אחד
  • 1 כוס (140 גרם) קמח
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • חצי כפית סודה לשתייה
  • חצי כפית מלח
  • חצי כפית פלפל אנגלי טחון
  • 1 וחצי כוסות גזר מגורר
  • חצי כוס אגוזי מלך, קצוצים גס
  • 2 כפות צימוקים
  • 4 כפות קוקוס טחון

לקרם גבינת השמנת:

  • 1 מכל גבינת שמנת ניו יורק 12%
  • 4 כפות אבקת סוכר
  • 1 כפית גרידת תפוז (לא חובה)

אופן ההכנה:

1מכינים את העוגה: מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים את התבנית.

2בקערת מיקסר מקציפים את הסוכר, השמן, קליפת התפוז והביצים. מוסיפים את הקמח, אבקת האפייה, הסודה לשתייה, התבלינים, הגזר המגורר, האגוזים והצימוקים ומערבלים עד לקבלת מרקם אחיד.

3יוצקים לתבנית ואופים כ-35 דקות, או עד שהעוגה מוכנה. מצננים לחלוטין.

4מכינים את קרם גבינת השמנת: בקערת מיקסר מקציפים את גבינת השמנת, אבקת הסוכר וקליפת תפוז עד לקבלת מרקם חלק (אפשר במטרפה ידנית). מחלצים את העוגה מהתבנית לצלחת הגשה, יוצקים עליה את הקרם ומגישים.

>> והנה עוד ים של מתכונים לשבועות

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il