
רולדת טירמיסומפתיע לגלות כמה קל להכין אותה, ועוד יותר מפתיע כמה שהיא טעימה: רולדת טירמיסו נהדרת עם קרם מסקרפונה וקפה. נשמע לכם מסובך? צילמנו את כל השלביםשי-לי ליפא|מחלבות גד| פורסם10/05/1513:24 ![]() צילום: דניאל לילה, mako אוכל |
ההשראה למתכון הגיעה מהקונדיטורית הנפלאה נטלי לוין, שפרסמה מתכון דומה בבלוג עוגיו.נט: קינוח השכבות האיטלקי הופך לרולדה מבצק ספוג בניחוח קפה, במילוי קרם מסקרפונה נטול ביצים וזריז הכנה. המצרכים :לבצק:
לקרם מסקרפונה קפה:
להרטבת הרולדה:
לקישוט:
אופן ההכנה:1מחממים תנור ל-175 מעלות. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה ומשמנים במעט שמן. 2מכינים את הרולדה: מקציפים ביצים, סוכר, אבקת קפה נמס, אבקת קקאו ומלח בקערת מיקסר 6-5 דקות במהירות גבוהה עד לקבלת קצף בהיר, אוורירי ויציב. מוסיפים קמח ואבקת אפייה ומקפלים בעדינות עם כף עץ רק עד לקבלת תערובת אחידה. יוצקים לתבנית ומחליקים. 3אופים 10-8 דקות עד שהרולדה זהובה וקפיצית למגע. רולדה שלב 1|צילום: דניאל לילה, mako אוכל4מצננים את הרולדה לחלוטין לפני המילוי. מומלץ מאוד לגלגל בתוך מגבת מטבח כדי שתהיה יותר אלסטית. 5מכינים קרם מסקרפונה-קפה: מקציפים את כל חומרי הקרם בקערת מיקסר 3-2 דקות במהירות גבוהה עד לקבלת קרם יציב מאוד. רולדה שלב 2|צילום: דניאל לילה, mako אוכל6מרכיבים את העוגה: מברישים את הרולדה במעט קפה מוכן (לא יותר מדי כדי שלא תתפרק בגלגול), מורחים כ-2/3 מכמות המלית ומגלגלים. את יתרת הקרם מעבירים לשקית זילוף עם צנתר משונן ומזלפים על הרולדה. זורים בנדיבות אבקת קקאו ומפזרים שבבי שוקולד. רולדה שלב 3|צילום: דניאל לילה, mako אוכל רולדה שלב 4|צילום: דניאל לילה, mako אוכלשומרים בכלי אטום במקרר עד 3 ימים. מגישים ישר מהמקרר ופורסים בסכין חדה ומשוננת. סטיילינג: עמית פרבר ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |