אוכל
אוכל

רולדת טירמיסו

מפתיע לגלות כמה קל להכין אותה, ועוד יותר מפתיע כמה שהיא טעימה: רולדת טירמיסו נהדרת עם קרם מסקרפונה וקפה. נשמע לכם מסובך? צילמנו את כל השלבים

|מחלבות גד| פורסם13:24
רולדה שלב 5 (צילום: דניאל לילה, mako אוכל)
צילום: דניאל לילה, mako אוכל
Rating:4.979reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

ההשראה למתכון הגיעה מהקונדיטורית הנפלאה נטלי לוין, שפרסמה מתכון דומה בבלוג עוגיו.נט: קינוח השכבות האיטלקי הופך לרולדה מבצק ספוג בניחוח קפה, במילוי קרם מסקרפונה נטול ביצים וזריז הכנה.

המצרכים :

לבצק:

  • 3 ביצים גדולות (L) בטמפ' החדר
  • 100 גרם (1/2 כוס) סוכר
  • 1 כפית אבקת קפה נמס
  • 1/2 כפית אבקת קקאו
  • 1/4 כפית מלח
  • 100 גרם (3/4 כוס פחות כפית) קמח רגיל
  • 1/2 כפית אבקת אפייה

לקרם מסקרפונה קפה:

  • 1 קופסה (250 גרם) מסקרפונה בטמפ' החדר
  • 1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה קרה
  • 60 גרם (1/2 כוס) אבקת סוכר
  • 2 כפות ליקר קפה

להרטבת הרולדה:

  • 2 כפות קפה מוכן חזק (נמס או אספרסו) בטמפ' החדר

לקישוט:

  • אבקת קקאו
  • שבבי שוקולד (שיוצרים בעזרת קולפן ירקות)

אופן ההכנה:

1מחממים תנור ל-175 מעלות. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה ומשמנים במעט שמן.

2מכינים את הרולדה: מקציפים ביצים, סוכר, אבקת קפה נמס, אבקת קקאו ומלח בקערת מיקסר 6-5 דקות במהירות גבוהה עד לקבלת קצף בהיר, אוורירי ויציב. מוסיפים קמח ואבקת אפייה ומקפלים בעדינות עם כף עץ רק עד לקבלת תערובת אחידה. יוצקים לתבנית ומחליקים.

3אופים 10-8 דקות עד שהרולדה זהובה וקפיצית למגע.

רולדה שלב 1רולדה שלב 1|צילום: דניאל לילה, mako אוכל

4‏מצננים את הרולדה לחלוטין לפני המילוי. מומלץ מאוד לגלגל בתוך מגבת מטבח כדי שתהיה יותר אלסטית.

5מכינים קרם מסקרפונה-קפה: מקציפים את כל חומרי הקרם בקערת מיקסר 3-2 דקות במהירות גבוהה עד לקבלת קרם יציב מאוד.

רולדה שלב 2רולדה שלב 2|צילום: דניאל לילה, mako אוכל

6‏מרכיבים את העוגה: מברישים את הרולדה במעט קפה מוכן (לא יותר מדי כדי שלא תתפרק בגלגול), מורחים כ-2/3 מכמות המלית ומגלגלים. את יתרת הקרם מעבירים לשקית זילוף עם צנתר משונן ומזלפים על הרולדה. זורים בנדיבות אבקת קקאו ומפזרים שבבי שוקולד.

רולדה שלב 3רולדה שלב 3|צילום: דניאל לילה, mako אוכלרולדה שלב 4רולדה שלב 4|צילום: דניאל לילה, mako אוכל

‏שומרים בכלי אטום במקרר עד 3 ימים. מגישים ישר מהמקרר ופורסים בסכין חדה ומשוננת.

סטיילינג: עמית פרבר

>> לכל מתכוני שבועות

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il