מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

אוכל
אוכל

עוגת ריקוטה ויוגורט

ריקוטה פרסקה ויוגורט כבשים מעניקים לעוגה מרקם עשיר כאילו מדובר בעוגה מגבינת שמנת

|באדיבות מחלבות גד| פורסם19:14
עוגת ריקוטה ויוגורט (צילום: דן לב, גד, מחלבות גד)
צילום: דן לב, גד, מחלבות גד

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

לבסיס:

  • 150 גרם ביסקוויטים טחונים לפירורים

  • 100 גרם חמאה מומסת

למלית:

  • 2 קופסאות (600 גרם) ריקוטה פרסקה 9%

  • 230 גרם יוגורט בקר
  • 1 שקית (100 גרם) אבקת סוכר
  • 3 ביצים גדולות (L) מופרדות
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1/2 כוס (100 גרם) סוכר

לציפוי:

  • 370 גרם יוגורט בקר (את שאר הדלי)

  • 3 כפות גדושות (40 גרם) אבקת סוכר

אופן ההכנה:

1מחממים תנור ל-170 מעלות. מרפדים תחתית של תבנית בנייר אפייה ומשמנים את נייר האפייה ודפנות התבנית. 2. מכינים את הבסיס: מערבבים פירורי ביסקוויטים וחמאה מומסת בקערה לתערובת אחידה. משטחים את התערובת בתבנית ומהדקים. מעבירים למקפיא.

3מכינים את המלית ואופים: מערבבים את הריקוטה, היוגורט, אבקת הסוכר, החלמונים ותמצית וניל בקערה לתערובת חלקה.

4מקציפים חלבונים וסוכר לקצף יציב, ומקפלים לתוך תערובת הגבינה. יוצקים את המלית על הבסיס.

5אופים 30-25 דקות, עד שהעוגה מתייצבת בשוליים ונותרת רוטטת במרכזה.

6מצפים ואופים שוב: מערבבים 2/3 יוגורט (470 גרם) עם אבקת סוכר בקערה. מוציאים את העוגה מהתנור, יוצקים בזהירות את הציפוי ומחליקים.

7אופים עוד 15-10 דקות, עד שהציפוי יציב אך אינו משנה את צבעו. מצננים היטב. שומרים מכוסה במקרר עד 3 ימים.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il