
עוגת ריקוטה ויוגורטריקוטה פרסקה ויוגורט כבשים מעניקים לעוגה מרקם עשיר כאילו מדובר בעוגה מגבינת שמנת|באדיבות מחלבות גד| פורסם20/05/1419:14 ![]() צילום: דן לב, גד, מחלבות גד |
המצרכים :לבסיס:
למלית:
לציפוי:
אופן ההכנה:1מחממים תנור ל-170 מעלות. מרפדים תחתית של תבנית בנייר אפייה ומשמנים את נייר האפייה ודפנות התבנית. 2. מכינים את הבסיס: מערבבים פירורי ביסקוויטים וחמאה מומסת בקערה לתערובת אחידה. משטחים את התערובת בתבנית ומהדקים. מעבירים למקפיא. 3מכינים את המלית ואופים: מערבבים את הריקוטה, היוגורט, אבקת הסוכר, החלמונים ותמצית וניל בקערה לתערובת חלקה. 4מקציפים חלבונים וסוכר לקצף יציב, ומקפלים לתוך תערובת הגבינה. יוצקים את המלית על הבסיס. 5אופים 30-25 דקות, עד שהעוגה מתייצבת בשוליים ונותרת רוטטת במרכזה. 6מצפים ואופים שוב: מערבבים 2/3 יוגורט (470 גרם) עם אבקת סוכר בקערה. מוציאים את העוגה מהתנור, יוצקים בזהירות את הציפוי ומחליקים. 7אופים עוד 15-10 דקות, עד שהציפוי יציב אך אינו משנה את צבעו. מצננים היטב. שומרים מכוסה במקרר עד 3 ימים. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |