אוכל
אוכל

קממבר אפויה בבצק עלים

למראה מנה כזאת אי אפשר להישאר אדישים: שמש של בצק עלים פריך ובפנים הפתעה - ליבת גבינת קממבר נמסה ואצבעות שום לטבילה בילט אין. אמרתם אירוח בשבועות? אמרתם כזה מאפה

|mako אוכל| פורסם07:00
Rating:4.519reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהעשר דקות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

  • חבילת בצק עלים מופשרת (300 גרם)
  • גליל גבינת קממבר
  • 30 גרם חמאה מומסת
  • רבע צרור פטרוזיליה, קצוץ
  • 2 שיני שום כתושות
  • ביצה טרופה להברשה

אופן ההכנה:

עוד מתכונים לשבועות

1מחממים תנור ל-180 מעלות.

2פורסים את בצק העלים על משטח העבודה ובעזרת צלחת חותכים 2 עיגולי בצק.

3מניחים במרכז העיגול את גבינת הקממבר ובעזרת סכין מסמנים עליה חריצים.

חותכים חריצים על הגבינהחותכים חריצים על הגבינה|צילום: יעל קצב, mako אוכל

4מכינים את רוטב השום: מערבבים בקערה חמאה, שום ופטרוזיליה.

5מברישים את הבצק בררוטב ומכסים עם עיגול בצק העלים השני.

6חורצים את בצק העלים מסביב לקממבר לרצועות של 2 סנטימטר בערך וגלגלים כל רצועה לצורת בורג.

7מברישים בביצה ומכניסים לאפייה למשך 20 דקות בערך עד להזהבה.

8בעזרת סכין פותחים את "המכסה" של הקממבר, שוברים וטובלים כל מקל בקממבר המומסת.

* אם מעוניים ב"אצבעות" יותר גדולות אפשר לקרוץ עיגולי בצק גדולים יותר ולהשתמש ביותר מחבילת בצק עלים אחת.

קממבר אפויה בבצק עליםקממבר אפויה בבצק עלים|צילום: יעל קצב, mako אוכל

לעוד מתכונים מעוליםממליצים לגלול באינסטגרם של יעל קצב

או בטיקטוקהמהמם שלה

בתיאבון!

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il