מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

אוכל
אוכל

פשטידת זוקיני ופטה כבשים

גבינות, בצל אדום וזוקיני - שילוב נהדר שהולך אפילו יותר טוב על שכבת בצק מבוסס יוגורט

|באדיבות מחלבות גד| פורסם20:02
פשטידת זוקיני ופטה כבשים (צילום: דן לב, גד, מחלבות גד)
צילום: דן לב, גד, מחלבות גד

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

חומרים לבצק:

  • 2 כוסות קמח

  • 1/2 כוס שמן זית
  • 1/2 כוס יוגורט טבעי 5%
  • חצי כפית מלח
  • מעט פלפל שחור גרוס

חומרים למילוי:

  • 3 זוקיני (קישוא כהה) פרוס לעיגולים

  • בצל אדום חתוך לחצאי עיגולים ומטוגן במעט שמן זית
  • גביע (300 גרם) של ריקוטה פרסקה 9%
  • 2 ביצים
  • 100 גרם משולש פקורינו מגורד בפומפייה גסה
  • 1/2 קובייה (120 גרם) גבינה בולגרית מפוררת גס
  • 1/2 כוס שמנת מתוקה 15%
  • 2 כפות פירורי לחם
  • מלח
  • פלפל

אופן ההכנה:

1אופן הכנת הבצק: לשים את כל חומרי הבצק לתערובת חלקה, עוטפים בניילון נצמד ומניחים במקרר לשעתיים.

2מחממים את תנור ל-180 מעלות. משטחים את הבצק על תחתית ודופנות תבנית בקוטר 24 ס"מ ומחוררים את הבצק עם מזלג. אופים רבע שעה.

3מערבבים את הזוקיני, הבצל האדום, גבינת הריקוטה, הביצים, משולש הפקורינו, הגבינת הבולגרית, השמנת המתוקה, פירורי להחם והמלח והפלפל, וממלאים את קלתית הבצק.

3אופים 20-25 דקות עד להזהבה.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il