
בוגאצה משפחתית - קינוח פילו יווניהשילוב בין דפי הפילו הפריכים והמתפצפצים לתערובת הסולת והשמנת הרכה והנימוחה יוצר ביס שהוא חלום בפה. עדיין לא סגורים על עוגה לשבועות? זאת יכולה להיות האחת |
המצרכים :לתבנית עגולה 24 ס"מ:
לקרם:
אופן ההכנה:1מחממים בסיר תוך כדי ערבוב 3 כוסות חלב (את חצי הכוס הנוספת שומרים להמשך), סוכר, שמנת מתוקה, מחית וניל, קליפת לימון, סולת וחמאה. 2טורפים בקערה ביצים וחצי כוס חלב. כשהתערובת בסיר מבעבעת מוסיפים אליה את החלב והביצים לאט ובזהירות תוך טריפה מהירה, כדי שהביצים לא יתבשלו. מנמיכים את הלהבה. 3ממשיכים לטרוף ללא הפסקה עד שהבלילה נעשית סמיכה (זה קורה תוך בערך 5 דקות). 4מורידים מהאש ומעבירים את התערובת לתבנית יחסית שטוחה. מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לשעתיים, עד שהיא מתייצבת ומתקררת. 5מוציאים את התערובת מהמקרר ו"פותחים" אותה במטרפה, שיהיה אפשר לעבוד איתה. 6מחממים תנור ל-175 מעלות. 7משמנים את התבנית בחמאה ומניחים בתחתיתה דף פילו, כך שיכסה את תחתית התבנית ויעלה לשוליים. 8מברישים את הפילו בחמאה ומניחים עוד דף של פילו. מברישים בחמאה וממשיכים לסדר דפי פילו (5 בסך הכל, עם חמאה מומסת בין דף לדף). 9יוצקים את הבלילה על דפי הפילו שבתבנית. 10מכסים את הבלילה בשולי דפי הפילו (ראו בסרטון), ומסדרים בחופשיות עוד 5 דפי פילו מוברשים בחמאה. 11אופים כ-30 דקות, עד להזהבה מלאה. 12מוציאים, מצננים, מפדרים באבקת סוכר ומגישים. ** יש כאלו שאוהבים לאכול את העוגה מיד בצאתה מהתנור, כשהבלילה חמה ורכה, ולא לתת לה להתייצב. אנחנו מבינים, מקבלים ומעריכים את שתי הדרכים. לעוד מתכונים מעוליםממליצים לגלול באינסטגרם של יעל קצב או בטיקטוקהמהמם שלה בתיאבון! ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |