
מתכון: בורקס אחד לכל המשפחההכירו את הצ'וקור - שבלול בצק פילו ענק ממולא בגבינות ותרד. הדרך הכי קלה להרשים בשבועות|מאפה ליאון| פורסם02/05/1312:07 ![]() צילום: יולה זובריצקי, מאפה ליאון |
טיפים חשובים לעבודה עם בצק פילו: - תמיד עדיף לעבוד עם בצק פילו טרי. אם עובדים עם בצק מההקפאה, יש להפשירו יממה קודם במקרר. - הבצק נשמר במקרר עד 10 ימים (בימי הקיץ עד שבוע) ובמקפיא עד שנה. - בזמן העבודה חשוב מאוד לכסות את הבצק במגבת או פיסת בד, כדי שיישאר גמיש ולא יתייבש. - את דפי הפילו צריך לשמן בין השכבות. רצוי להשתמש בשמן, כדי לשמור על ערך קלורי מופחת, אך ניתן גם להשתמש במרגרינה או חמאה מומסת. - אין צורך להפשיר מאפה פילו קפוא לפני האפייה. - מאחר שבצק הפילו הוא דק ועדין במיוחד, כדאי לחתוך אותו לפרוסות לפני האפייה. - את החימום החוזר של מאפה הפילו מומלץ לעשות בתנור או בטוסטר ולא במיקרוגל. המצרכים :
אופן ההכנה:1מערבבים את הגבינה הכחושה, הבולגרית, ביצה אחת, הקמח, השמן, התרד והמלח למילוי אחיד. 2מניחים על משטח עבודה נקי עלה פילו אחד ומורחים אותו במעט שמן. מניחים עליו עוד עלה ומורחים גם אותו בשמן. 3ממלאים שק זילוף ברבע מכמות המילוי ומזלפים לרוחב עלה הפילו. מגלגלים לגליל ארוך ומגלגלים אותו לשבלול מהודק. 4חוזרים על אותה פעולה: מכינים רול ומגלגלים בצורה מהודקת סביב השבלול הראשון, עד ליצירת שבלול ענק במשקל 1 ק"ג. 5מורחים את הגליל בשמן ואז בביצה טרופה, ומפזרים שומשום ו/או גבינת קשקבל מגוררת. 6אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך 30 דקות. הכנתם? ספרו לנו איך יצא! ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |