אוכל
אוכל

עוגת שקדים, קוקוס ופטל

עוגה בחושה זהובה וקלה להכנה שמשלבת בין שלושה מרכיבים מנצחים. ההכנה - תיק תק, הטעם - נהדר, והשורה התחתונה: מי שלא מנסה פשוט פראייר

|mako אוכל| פורסם14:31
עוגת שקדים, קוקוס ופטל (צילום: אסף אמברם, mako אוכל)
צילום: אסף אמברם, mako אוכל
Rating:511reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

לתבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ:

  • 1 כוס (200 גרם) סוכר
  • 3 ביצים L
  • 1 מכל (200 מ"ל) שמנת חמוצה
  • חצי כוס (125 מ"ל) שמן
  • קורט מלח
  • 1 כפית תמצית וניל
  • כוס וחצי (210 גרם) קמח עוגות
  • 1 כוס (100 גרם) שקדים טחונים
  • 1 כוס (100 גרם) קוקוס טחון
  • 2 כפיות (10 גרם) אבקת אפייה
  • 200-250 גרם פטל קפוא
  • אבקת סוכר לקישוט

אופן ההכנה:

1מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים היטב את התבנית.

2בקערה גדולה טורפים יחד את הסוכר, הביצים, השמנת החמוצה, שמן, מלח ווניל עד שמתקבלת תערובת אחידה.

3מוסיפים את הקמח, השקדים, הקוקוס ואבקת האפייה ומערבבים רק עד שהתערובת הופכת לאחידה.

4יוצקים את הבלילה לתוך התבנית ומפזרים מעליה את הפטל.

5אופים במשך כ-40 עד 50 דקות, או עד שהעוגה מזהיבה יפה, וקיסם הננעץ במרכזה יוצא עם פירורים לחים.

6מצננים לחלוטין בטמפרטורת החדר, מפזרים אבקת סוכר ומגישים.

* לגרסה בריאה יותר, אפשר להמיר עד חצי מכמות הקמח בקמח מלא.

לבלוג של נטלי -עוגיו.נט

>> בשבוע שעבר הכנו יופי של בראוניז שוקולד וחלבה

>> דרך הטבע: פאי תפוחים וטופי קוקוס טבעוני

>> ועוד המון מאפים מתוקים ומלוחים בבייקרי שלנו

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il