
קיש בצל וטונה עם גבינת עזיםאוהבים קיש בצל? אז פה יש לכם לא סוג אחד, כי שלושה בצלים שונים, שנותנים כל אחד את הקטע המתקתק הקצת אחר שלו. הוסיפו לזה טונה וגבינת עזים עדינה - וקיבלתם ארוחה ערב למופת![]() צילום: אפיק גבאי, mako אוכל |
המצרכים :לבצק:
למילוי:
אופן ההכנה:1מערבבים במיקסר עם וו גיטרה במהירות אטית עד בינונית את הקמח, החמאה, הסוכר והמלח עד שנוצרים פירורים. 2מוסיפים את המים וממשיכים לערבב עד לקבלת בצק אחיד. עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל-30 דקות. 3מרדדים את הבצק לעובי חצי ס"מ ומעבירים לתבנית פאי בקוטר 24-26. מחזירים למקרר לשעה וחצי עד לילה. 4מטגנים את שלושת סוגי הבצלים בסיר עם שמן זית כ-10 דקות על אש גבוהה, ועוד חצי שעה על אש נמוכה, עד שכל הבצלים שחומים. מערבבים מדי פעם. מוסיפים את הסוכר החום ואת עלי התימין ומערבבים. 5מחממים תנור ל-170 מעלות ומוציאים את תבנית הבצק מקירור. אופים את הבצק "אפייה עיוורת": מניחים על הבצק נייר אפייה ויוצקים גרגירי חומוס, עדשים או משקולת מיוחדת לבצק פריך (כדי שלא יאפשרו לבצק לתפוח באפייה). אופים כ-10 דקות, מסירים את נייר האפייה והקטניות ואופים 10 דקות נוספות. מניחים לבצק להתקרר כ-20 דקות (לא מכבים את התנור). 6מערבבים את הביצים עם השמנת המתוקה (לתערובת הזו קוראים "רויאל"). 7מסדרים את הבצל בצורה אחידה על הבצק, מפזרים את נתחי הטונה ויוצקים בזהירות את בלילת הביצים והשמנת. חותכים את הגבינה לעיגולים ומסדרים בצורה מעגלית. 8אופים 35-40 דקות בתנור החם, מוציאים ומגישים. ספרו לנו על מנת הטונה האהובה עליכם, ותוכלו לזכות בפרס! ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |