מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

אוכל
אוכל

פיצה פטנט שמכינים תיקתק

פיצה ביתית, כולל הבצק, מהירה וקלילה להכנה. איך לא חשבו על זה קודם?

|פיראוס| פורסם23:34
פיצה פטנט שמכינים תיקתק (צילום: פיראוס)
צילום: פיראוס

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים (2 מנות):

לבצק:

  • ¾1 כוסות קמח (רגיל או מלא) תופח מאליו
  • 1 כוס יוגורט עיזים
  • קמצוץ מלח ים

לרוטב:

  • 1 קופסה (400 גרם) עגבניות משומרות, שלמות ומקולפות
  • מלח ים לפי הטעם

לתוספות:

  • 10 פרוסות דקות של גבינת מוצרלה
  • צרור עלי בזיליקום טריים
  • שמן זית לפי הטעם
  • פלפל שחור גרוס לפי הטעם

אופן ההכנה:

1מכינים את הרוטב: מניחים את העגבניות במסננת ובעזרת כף עץ מרסקים אותן לרוטב. מתבלים במלח ומניחים בצד כדי שהעגבניות יגירו את מרבית הנוזלים.

2מכינים את הבצק: בקערה גדולה לשים את הקמח, היוגורט והמלח רק עד שנוצר בצק אחיד.

3מקמחים משטח עבודה, מניחים עליו את הבצק ולשים במשך כ-8 דקות עד לקבלת בצק רך וגמיש.

4מחממים תנור ל-220 מעלות לפחות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

5מרדדים את הבצק ליריעה בעובי ½ ס"מ ומניחים בתבנית. מורחים מעל את הרוטב. מפזרים מעל את פרוסות המוצרלה ועלי הבזיליקום, מזלפים שמן זית ומתבלים במלח ובפלפל שחור.

6מניחים את התבנית במדף התחתון בתנור. אופים במשך כ-8 דקות עד שמזהיב.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

>> לכל המתכונים לשבועות

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il